Nu de discussie rond cheaters in Counter-Strike weer in volle gang is heeft HomeLAN (in goede traditie) een interview geplaatst met Erik Johnson van Valve. Hierbij wordt verder ingegaan op de maatregelen die de gamesdeveloper gaat nemen om verdere cheats voor Counter-Strike en Half-Life de wereld uit te krijgen.

Of al deze maatregelen echt voor Counter-Strike zijn bedoeld valt natuurlijk te betwijfelen. Een enkele keer is het woord Team Fortress 2 al gevallen tijdens een interview en met alle stilte die er momenteel rond deze titel heerst zou het me niet verbazen dat deze nieuwe maatregelen als test voor TF2 zijn bedoeld.

Erik Johnson heeft ook wat te zeggen over de meest populaire cheats van dit moment:Erik Johnson - Since cheat developers couldn't attack the network stream, they were forced to come up with newer methods of attack. Most of the current cheats work by hacking the user's Operating System into loading rogue code on their machine. Het volledige interview met Erik Johnson is te lezen op HomeLAN, al zijn veel van de vragen niet bijster interessant.