Volgens website CVG is Bulletstorm een “supergewelddadige first-person shooter” die wordt ontwikkeld door People Can Fly. Deze studio, die in 2007 werd ingelijfd door Epic, was eerder verantwoordelijk voor de shooter Painkiller. De game zal ergens in de komende twee weken officieel worden aangekondigd door uitgever Electronic Arts.

Bulletstorm draait om het verzamelen van combo’s tijdens het afmaken van mutanten. “Zoals de naam al aangeeft, moeten spelers het opnemen tegen afschuwelijke mutanten en krijgen ze te maken met kogelregens en stapelt de speler ondertussen combo’s op die afwisseling bieden ten opzichte van het schieten van headshot na headshot”, schrijft het blad Game Informer. De shooter bevat naast een verhaalmodus voor één persoon ook een competitieve multiplayer.

Black Ops

Het verhaal van Bulletstorm is geschreven door Rick Remender. Een stripschrijver en -tekenaar die vooral bekend is geworden van zijn werk aan de Punisher-comics. In Bulletstorm, dat zich afspeelt in de 26e eeuw, stapt de speler in de schoenen van Grayson Hunt, lid van het Black Ops-unit Dead Echo. Zijn missie is om iemand te vermoorden die duizenden doden op zijn naam heeft staan. Wanneer hij weigert de man te vermoorden, is Hunt de meest gewilde man van het heelal.

Een decennium later is Hunt in de goot beland en woont met een cyborg aan de rand van het heelal. Wanneer hij het oorlogschip van zijn vroegere baas, generaal Serrano ziet, besluit hij dronken om hem te vernietigen met zijn eigen schip. Na de botsing storten beide schepen neer op een planeet die in Game Informer wordt omschreven als een speeltuin die doet denken aan een vernietigd Las Vegas.