Epics Mark Rein: 'NGP is waanzinnig mooie ervaring" | Gamer.nl

Epics Mark Rein: 'NGP is waanzinnig mooie ervaring" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Zodra je het apparaat in handen hebt en sommige dingen ziet die ervoor uitkomen, heb je zoiets van 'hebben, hebben, hebben!'", Aldus Rein. Epics vicedirecteur zegt te houden van spelcomputergames als Gears of War, Call of Duty en Borderlands en zegt dat de NGP dezelfde ervaring kan bieden doordat het apparaat twee analoge sticks heeft. "Je wil dit soort games echt voor langere periodes spelen op de NGP. Ga zitten op je bank, of in een hotelkamer, of ergens anders waar je geen grote televisie hebt. Het is een fantastische ervaring."

Hoewel verschillende analisten zeggen niet te geloven dat de NGP een succes kan worden, denkt Rein hier anders over: "Als ze Call of Duty op de NGP uit gaan brengen - waarvan ze zeggen dat ze het gaan doen - en World of Warcraft, denk je dan niet dat dit als een gek zou verkopen? Natuurlijk wel. Dat is wat men niet meerekent. Mensen betalen maar al te graag driehonderd dollar voor een Xbox 360, driehonderd voor een PS3 of zelfs vijfhonderd voor een iPad. Als je een gamer bent, ben je voor een groot deel van de tijd welwillend genoeg om zo'n investering te doen voor de ervaring."

iPad

Rein vergelijkt de NGP met de iPad, die volgens hem in eerste instantie ook onderschat werd. "Iedereen had kritiek op het idee van de iPad en ze hebben er meer dan vijftien miljoen van gekocht. Het is nu een onmisbaar deel van je leven."

"De mogelijkheid om nog een apparaat te hebben dat dit soort [console-]games heel goed kan spelen - dus dat ik mijn duimen erbij kan gebruiken - is enorm. Ja, ik ga er één kopen. Alles wat ik kan doen is speculeren over wat ik denk. Dat is de valkuil waar veel mensen intrappen, die zeggen 'ja, ik wil er wel een, maar niemand anders gaat er één halen'. Nee, je moet met die zin stoppen na 'ik wil er één'."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou