De zomereditie vindt plaats in Den Bosch op zaterdag 5 en zondag 6 juli en is daarmee een dag korter dan de eerdere opzet, toen het evenement nog van 4 tot en met 6 juli plaats zou vinden. Deze editie staat in het teken van gaming, eSports, Game of Thrones en zombies.

Onder meer uitgevers 2K Games, Capcom en Activision, evenals meerdere indieontwikkelaars zijn aanwezig om verschillende games te tonen. Verder is er een zombiesurvivalbaan en zijn er finales bij te wonen voor toernooien van League of Legends, Hearthstone en Starcraft 2. Een ticket kost 12,50 euro en het evenement is alleen toegankelijk vanaf 16 jaar.

De wintereditie vindt 6 en 7 december plaats en richt zich meer op cosplay en entertainment in het algemeen. Cosplay is onderverdeeld in aparte omgevingen voor sciencefiction, fantasy, steampunk en anime. Verder belooft de organisatie van EpiCon veel games, eSport, concerten, films, series en stand-up comedy. Toegang tot de wintereditie kost 19,50 en is voor alle leeftijden, maar tot en met 12 jaar enkel onder begeleiding van een volwassene.