Fergusson legt uit dat de personen die met hun illegale acties op de radar van Epic Games zijn beland, op de officiële releasedag van Gears of War 3 wel eens voor een nare verrassing kunnen komen te staan. "Sommige mensen zijn niet echt slim bezig. Zij zullen teleurgesteld zijn als ze erachter komen dat ze op 20 september het spel niet kunnen spelen."

In een eerder interview met Edge maakte Fergusson al kenbaar dat hij de mensen die op YouTube filmpjes hebben geplaatst, in de gaten hield. Hij beloofde dat er voor hen repressailles zouden kunnen volgen, al specificeerde hij toen nog niet op welke manier. De filmpjes verschenen nadat er begin juli een vroege versie van het spel uitlekte, mogelijk via een onbeveiligde site van een mediapartner van uitgever Microsoft.

Rotte appel

Fergusson is niet blij met de mensen die deze video's online hebben geplaatst. Hij kan er niet over uit dat er mensen zijn die bewust het verhaal willen verklappen. "Er was iemand die binnen een videochat een aantal spoilers begon te schreeuwen, om de ervaring van duizenden mensen die op dat moment de chat aan het volgen waren te verpesten. Als je die community niet kunt waarderen, dan hechten wij ook geen waarde aan je. Ik haal er dan liever een rotte appel uit, zodat de rest wel een leuke ervaring heeft."