Epic verdiende 400 miljoen euro in 2018 met iOS-versie Fortnite

Epic verdiende 400 miljoen euro in 2018 met iOS-versie Fortnite

In 2018 leverde de iOS-versie van Fortnite meer dan 400 miljoen euro op voor ontwikkelaar Epic Games. Fortnite verscheen in maart 2018 op de Apple Store en genereert dagelijks miljoenen euro's aan omzet voor het bedrijf.

Volgens Sensor Tower verdiende Epic Games in december 2018 omgerekend zestig miljoen euro aan omzet en was dit bedrag 83 procent hoger in vergelijking met het bedrag in november van datzelfde jaar. Gemiddeld genereerde de game op het platform dagelijks meer dan 1,4 miljoen euro. Ondanks dat is de mobiele game ook beschikbaar op Android-smartphones, echter is deze versie alleen beschikbaar via Epic en zijn er daardoor geen omzetcijfers te vinden.

Daarnaast steeg het aantal installaties van de iOS-game in december 2018 ook met 59 procent in vergelijking met de maand ervoor. In totaal kozen 5,2 miljoen mensen ervoor om de mobiele game te installeren. Hiermee komt het totale aantal downloads in 2018 op 82,6 miljoen.

Via Sensor Tower

In hetzelfde bericht worden vergelijkingen gemaakt met Fortnite's grootste concurrent van de battle royale-games. Dit is PlayerUnknown's Battlegrounds van ontwikkelaar Tencent. In bovenstaande grafiek van Sensor Tower is te zien hoe de maandelijkse omzetgroei van beide games zich in 2018 ontwikkelde. Daarin neemt Fortnite ruimschoots de leiding op het gebied van omzet. Alhoewel PUBG in 2018 omgerekend 87 miljoen euro wist te genereren op iOS, is dit vergeleken met Fornite slechts 22 procent van de totale omzet van hetzelfde jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De baas van epic lacht zich dood dat er zoveel binnen komt met zijn game. Hij en de 50 nakomelingen in zijn bloedlijn hoeven nooit meer te werken

0

man man man kutkinderen kopen ook alle zooi

0

Aanbevolen voor jou