Epic verdedigt mech suits in Fortnite

Epic verdedigt mech suits in Fortnite

De mech suits van seizoen tien zijn niet goed ontvangen bij de Fortnite-aanhang. Ondanks veel klachten van trouwe Fortnite-spelers staat Epic nog altijd achter het idee van de B.R.U.T.E mech suit.

Sinds de lancering van seizoen tien gaat het nergens anders meer over: De grote robot-pakken. Verschillende prominente Fortnite-streamers hebben reeds aangegeven dat ze geen zin meer hebben in Fortnite zolang de mech suits in het spel zitten, ze zijn veel te sterk en verpesten het spel. Onder andere Dr. Lupo en Ninja hebben zich via Twitter uitgelaten overde mech suits.

De mech suits hebben te veel invloed op de gameplay van het spel, tactieken worden overhoop gehaald en bekende strategieën werken niet meer. De verwachting was dat de B.R.U.T.E-pakken drastisch aangepakt gingen worden bij de nieuwste patch. Epic heeft de mech suits in de nieuwste patch wel aangepast, maar het maakt weinig verschil. De voetstappen van de robotpakken zijn luider, de aanvallen zijn iets duidelijker zichtbaar en er worden minder pakken geleverd per potje. Deze geringe aanpassingen voelen als een flinke teleurstelling voor Fortnite-fans.

Epic heeft inmiddels door middel van een blog post aangegeven dat ze nog altijd achter de B.R.U.T.E suits staan. "De missie van Fortnite is om alle spelers, van elk skill-niveau bij elkaar te brengen. Iedereen moet het gevoel van een kill kunnen ervaren en iedereen moet een kans hebben op een victroy royale", verklaart het Fortnite-team. "Een ander doel van Fortnite is om spektakel en entertainment te leveren aan onze spelers, de B.R.U.T.E suits zijn met deze twee redenen toegevoegd aan het spel", gaat het team verder.

Mech suit

Het doel van de mech suits is dus duidelijk: het gat dichten tussen ervaren, en nieuwe spelers. De skillgap moet kleiner worden en de mech suits helpen hierbij. Wanneer spelers in een mech suit zitten, zijn ze minder kwetsbaar en hoeft er niet gebouwd te worden voor dekking. Veel Fortnite-spelers verliezen gevechten omdat ze niet heel goed zijn in bouwen.

Epic geeft aan dat ze content zijn met de resultaten van de B.R.U.T.E suits. Het Fortnite-team toont in de blog post grafieken van mech-kills per wedstrijd om hun tevredenheid te ondersteunen.

 
 

"We blijven nieuwe content uitbrengen die de gameplay voortdurend doet opschudden op onverwachtse manieren. Ons doel is om Fortnite constant te laten evalueren en het spel zo vermakelijk mogelijk te maken voor iedereen", aldus het Fortnite-team.

Check hier alles over het tiende seizoen van Fortnite

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

"Veel Fortnite-spelers verliezen gevechten omdat ze niet heel goed zijn in bouwen." Tja, dan kunnen die spelers toch ook gewoon blijven oefenen met bouwen, tot ze het wél kunnen? Sowieso is het hele idee van Fortnite toch dat er steeds maar één wint en er velen verliezen, dus dat er daardoor automatisch altijd meer winnaars dan verliezers zijn? Dat bouwen is nu juist hetgeen Fortnite Fortnite maakt? Alsof je in een shooter de wapens auto-aim geeft, omdat nu eenmaal niet iedereen even goed is in richten... "Iedereen moet een kans hebben op een victory royale." Ook weer zo'n rare uitspraak, want dat hééft iedereen toch al? De spelregels zijn voor iedereen hetzelfde, iedereen kan overal in de map komen en dezelfde wapens oppikken en het spel is zelfs gratis, zodat zelfs arme gamers met een beetje fatsoenlijke PC of gameconsole het kan spelen. Iedereen die wil kan dus winnen, als je maar gewoon veel oefent en zo steeds beter wordt. Wat is het toch, dat het blijkbaar niet meer om het spelen gaat, maar enkel om het winnen? Als iedereen zonder werkelijk het spel te spelen het spel kan winnen, dan is er toch geen lol meer aan? Ja, misschien voor de developer, die er waarschijnlijk zo meer geld aan kan verdienen, maar nu worden gamers die wél goed zijn in het spel en bereid er tijd in te investeren, blijkbaar gestraft door overpowered mech suits, omwille van de zwakkere gamers.

0
test

@Robert-Frans lang verhaal kort, git gud :)

0
test

@darkmanwls mand :P

0

Aanbevolen voor jou