Nieuws
fortnite

Epic stuurt 'Free Fortnite'-spullen naar influencers

Strijd tegen Apple

Geschreven door Erik Nusselder op
Epic heeft een pakket spullen rond hun 'Free Fortnite'-campagne naar influencers gestuurd. Dat onthult Greg Miller van KindaFunny op Twitter.

'Free Fortnite' draait rond de ruzie tussen Epic en Apple en Google, die de game uit hun digitale winkels hebben verwijderd. Epic was het niet eens met het percentage van de omzet van in-app aankopen dat het bedrijf moest afdragen aan de techreuzen.

De studio introduceerde daarom een nieuw betaalmiddel in Fortnite op mobiele apparaten waarmee Apple en Google werden omzeild. Apple verwijderde daarop de game uit de App Store, even later volgde ook Google en zijn Play Store. De game is op iOS niet meer te downloaden, terwijl op Android-apparaten nog andere digitale winkels bestaan die het spel wel aanbieden.

Miller deelt zonder commentaar foto's van het pakket. Het bevat onder andere een jas en een Samsung-tablet. Op een bijbehorend briefje staat: "Hoewel Fortnite niet beschikbaar is in de App Store of op Google Play, kun je nog steeds de nieuwste Fortnite-updates direct in de Epic Games-app krijgen op de Galaxy Store. Verspreid het woord." De Galaxy Store is van Samsung.

Dit artikel delen:

Lees meer

Black Panther en 'Wakanda Forever'-emote nu in Fortnite Live om 14:30 uur: Tuesday Wouterday
3

Reacties op: Epic stuurt 'Free Fortnite'-spullen naar influencers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ebiker

  • 22 december 2020 18:14
  @niqomipa Mag zo zijn, maar Apple is ondertussen de mogul uit hun 1984 commercial geworden… en verdient daarom totaal geen sympathie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Goodmushin

  • 22 december 2020 20:37
  @niqomipa

  It’s always about the money, maar het kan geen kwaad inderdaad zoals je zelf aan hebt gegeven om bepaalde bedrijven een reality check te geven dat bepaalde zaken niet meer zo door kunnen. Epic games doet ook een aantal goede dingen :-) they pushed sony to enable cross platform bijvoorbeeld anders had dit nog veeeel langer geduurd en dat ze bijvoorbeeld andere ontwikkelaars een goedkoper platform bieden voor het distribueren van games. Ik denk dat ze toch wel een statement willen maken omtrent de monopoly positie van bepaalde bedrijven.

  But i do agree with u :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 22 december 2020 19:11
  'Influencers', is dat de voetbalmoeder op Farcebook shilling voor een paar rupies?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.