Epic stopt ontwikkeling nieuwe Unreal Tournament-game | Gamer.nl

Epic stopt ontwikkeling nieuwe Unreal Tournament-game | Gamer.nl

CEO van Epic Games, Tim Sweeney, heeft gemeld dat de ontwikkelaar stopt met de ontwikkeling van de nieuwe Unreal Tournament-game. Dit meldt Sweeney in een interview met Variety.

In het betreffende interview meldt Sweeney dat de ontwikkeling van de game momenteel is stopgezet. Afgelopen september werd bekend dat het team achter de ontwikkeling van Unreal Tournament hun werk hadden neergelegd om allemaal hard aan de updates van Fortnite te werken. Daarmee werd de ontwikkeling van Unreal Tournament tijdelijk stopgezet. Nu lijkt dit voor langere tijd te gaan gelden.

"Unreal Tournament blijft beschikbaar in de winkel, maar er wordt momenteel niet actief aan gewerkt. Kort geleden hebben wij samengewerkt met GOG bij het beschikbaar stellen van kla ieke Epic Games-titels en zijn we van plan om er meer naar het platform te brengen in hun originele glorie", aldus Sweeney.

De nieuwste Unreal Tournament-game werd in 2014 aangekondigd. De fps-game begon als een project dat voor meerdere partijen toegankelijk was. Voor zowel Epic Games als de fans van de franchise en de Unreal Engine 4-ontwikkelaars. Echter is er voor de game sinds de zomer van 2017 geen nieuwe update meer verschenen.

Fortnite

Met het grote succes van Fortnite is het geen verra ing Dat Epic Games ervoor kiest om deze prioriteiten te stellen. Met name de Battle Royale-modus is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Dit is onder andere af te lezen aan het feit dat de game kort geleden een mijlpaal bereikte met het behalen van 200 miljoen geregistreerde spelers.

Tevens maakte Epic Games eerder bekend dat de ontwikkelaar zijn eigen digitale winkel ging lanceren. Opvallend is dat Epic Games slechts twaalf procent aan omzet wil innen van de verkopen bij ontwikkelaars. Bij de andere digitale platformen wordt normaliter een inningspercentage gehanteerd van 30 procent.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou