Nieuws
AIM-skin Fortnite Battle Royale

Epic stelt Fortnite cross-platform tools gratis beschikbaar

Tools moeten op alle systemen werken, ongeacht de engine

Geschreven door Michel Musters op
Epic Games stelt vanaf 2019 een suit met cross-platform tools die gebruikt zijn voor Fornite gratis beschikbaar aan ontwikkelaars.

De tools zijn oorspronkelijk gemaakt om cross-platform speelsessies tussen diverse systemen in Fortnite mogelijk te maken. De tools zijn niet alleen bruikbaar in de Unreal Engine of Epic's rentelijk gelanceerde, digitale winkel, maar geschikt voor alle engines en platforms.

Epic laat weten dat meer dan 200 miljoen spelers de tools hebben getest - waarmee het bedrijf refereert naar het succes van Fortnite. Epic zal in de loop van 2019 steeds meer van de tools uit de suit beschikbaar stellen. Aan het begin van het jaar lanceert het bedrijf onder andere cross-platform login en vriendenlijsten voor alle systemen, maar later in het jaar verschijnen er ook voice comms voor cross-platform, parties, matchmaking en cloud saves.

In een post op de Unreal Engine-website doet Epic uit de doeken wat het ontwikkelaars allemaal precies aanbiedt en wanneer alles beschikbaar komt.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week Detroit: Become Human is meer dan 2 miljoen keer verkocht
0

Reacties op: Epic stelt Fortnite cross-platform tools gratis beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.