"Op woensdag namen de voormalig leiders van BHG contact met ons op. Ze wilden een nieuw bedrijf starten en een deel van de beste ontwikkelaars bij elkaar houden na de ontslagen en hoopten dat ze een IP van Epic konden gebruiken als startpunt voor een nieuwe game", schrijft Capps. "Wij vonden het fantastisch dat ze allemaal samen wilden blijven werken, maar het was duidelijk dat ze moeite zouden hebben om een demo te maken en de financiering rond te krijgen voordat hun eigen spaartegoeden op waren."

"In een van de toevalligheden van het leven, hadden de bazen van Epic die morgen besteed aan het praten over hoe we graag nog meer succesvollere projecten zouden willen maken met ons groeiende team, maar dat we een grote injectie van toptalent nodig hebben om dat te doen. En dat, zo wisten we allemaal, was onmogelijk. Dus nu starten we een onmogelijke studio in Baltimore."

Capps legt uit dat het wel even gaat duren om een volledige operationeel kantoor te hebben en dat sommige ex-medewerkers van Big Huge Games daar niet op kunnen wachten. Daarom neemt Epic alvast een aantal mensen in dienst bij zijn hoofdkantoor in Cary, North Carolina. De baas van Epic Games weet nog niet hoeveel mensen van Big Huge Games ze in totaal kunnen aannemen. Bovendien heeft de nieuwe studio nog geen naam en nog geen project. "We hebben nog niet alle antwoorden. Geef ons wat tijd om dit uit te zoeken; hopelijk hebben we snel meer informatie om te delen."

Big Huge Games

Big Huge Games was een in Baltimore gevestigde dochteronderneming van 38 Studios. Die bedrijven hebben samen gewerkt aan de game Kingdoms of Amalur: Reckoning. Onlangs kwam aan het licht dat 38 Studios in financiële problemen verkeert. Eind mei ontsloeg de top van het bedrijf alle werknemers van 38 Studio en Big Huge Games.

Big Huge Games ontwikkelde naast Amalur ook Catan voor Xbox Live Arcade en Rise of Nations. Naast Epic Games hebben onder andere Zynga East en Zenimax Online zich ook ontfermd over een aantal van de zeventig werknemers bij het voormalige Big Huge Games.