Epic: 'Sony PlayStation laat uitgevers betalen voor cross-play'

Epic: 'Sony PlayStation laat uitgevers betalen voor cross-play'

Volgens documenten die tijdens de rechtszaak tussen Epic Games en Apple zijn vrijgegeven, laat Sony uitgevers in sommige gevallen betalen wanneer games op PlayStation-consoles cross-play bevatten.

In de documenten is te zien hoe Epic Games in 2018 met Sony aan het onderhandelen was om cross-play aan Fortnite toe te voegen. Epic gaf daarbij aan dat het bij diens standpunt wilde blijven, aangezien Fortnite volgens hen de grootste game van het moment was: de game moest en zou cross-play krijgen. Cross-play houdt in dat spelers op verschillende systemen met en tegen elkaar kunnen spelen.

Epic-baas Tim Sweeney liet volgens The Verge tijdens de rechtszaak weten dat bepaalde omstandigheden er voor zorgen dat uitgevers Sony moeten betalen bij de aanwezigheid van cross-play. "In bepaalde gevallen moet Epic extra omzet aan Sony betalen. Als iemand vooral op PlayStation speelt, maar er op de iPhone voor betaalt, kan die compensatie worden geactiveerd." Volgens Sweeney is Sony de enige platformhouder die dit doet. 

Een uitgegeven document, die hieronder te zien is, benadrukt dit. Wanneer spelers voornamelijk Fortnite op een PlayStation-console spelen, maar hun geld in Fortnite op andere systemen uitgeven, vraagt Sony compensatie in de vorm van 'cross-platform revenue share'.

Sony besloot in september 2018 cross-play op PlayStation 4 te activeren voor bepaalde games, nadat er geruime tijd negatieve berichten in de media kwamen over het feit dat cross-play op consoles niet of nauwelijks mogelijk was. Deze discussies werden in gang gezet toen Fortnite op de Switch lanceerde en het bleek dat spelers niet hun bestaande Fortnite-account naar de Switch-versie konden overzetten. Inmiddels is cross-play een steeds vaker voorkomende optie op alle systemen.

Tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple, die gisteren is begonnen, werden diverse documenten gedeeld met interne informatie over Epic Games. Daarin werden ook details gegeven over de verdiensten en uitgaven van het bedrijf.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En is Sony dan zo fair om in omgekeerde richting zelf ook te betalen?

0
test

@Mr.Happy natuurlijk niet, maar Sony heeft wel 300 miljoen ofzo in epic gestoken daarna.

0
test

@hulstpower $450miljoen om precies te zijn.

0
test

@hulstpower dus omdat ze twee jaar later geld investeerden in Epic, was het ok dat ze zich toen als eikels gedragen hebben? Ok, fijn dat dat weer duidelijk is :-D

0
test

Playstation heeft natuurlijk een flinke eigen playerbase, dus voor hun hoeft dit niet per se. Misschien willen ze hiermee beetje kosten compenseren die ze kwijt zijn aan het huren van servers.

0

Aanbevolen voor jou