Nieuws

Epic plande Fortnite-crossovers met Metroid en Lady Gaga

Het is niet duidelijk of deze crossovers alsnog ooit doorgaan

Geschreven door Michel Musters op
Epic Games was van plan om franchises als Metroid en artiesten als Lady Gaga in Fortnite te introduceren.

Dat blijkt uit een document die uit de rechtszaak tussen Epic en Apple is voortgekomen. In het document uit juni 2020 wordt het bounty hunter-seizoen beschreven. Hierin werden Master Chief uit Halo en Kratos uit God of War als speelbare personages beschikbaar gesteld. Het was de bedoeling dat Samus Aran uit Metroid daar ook onder viel. Het is niet duidelijk waarom dit uiteindelijk niet door is gegaan.

Andere personages die wat Epic betreft een goede toevoeging aan Fortnite zouden zijn geweest, zijn de Bride uit de Kill Bill-films, Katniss Everdeen uit The Hunger Games, Naruto Uzumaki, John McClane uit Die Hard en Snake Plissken uit Escape from New York. 

Ook toont het document plannen voor optredens van artiesten in de Party Royale-modus van Fortnite. J Balvin zou afgelopen september een optreden weggeven, Ariana Grande zou in oktober aan de beurt zijn en Lady Gaga zou in december optreden in de populaire battle royale-game. Het optreden van J Balvin heeft uiteindelijk in oktober plaatsgevonden, maar Ariana Grande en Lady Gaga zijn nooit in de game op bezoek geweest. 

Tot slot was Epic van plan om vorig jaar dansjes gebaseerd op Gangnam Style en Beyonce's Single Ladies toe te voegen. Het eerstgenoemde dansje is begin dit jaar aan de game toegevoegd, maar de Single Ladies-dans is nergens te bekennen.

Tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple, die gisteren is begonnen, werden diverse documenten gedeeld met interne informatie over Epic Games. Daarin werden ook details gegeven over de verdiensten en uitgaven van het bedrijf. Daarnaast blijkt dat Sony aan sommige uitgevers die cross-play in hun games toevoegen, een marge van de omzet vraagt.

Fortnite

Dit artikel delen:

Lees meer

World of Warcraft: The Burning Crusade Classic komt mogelijk op 1 juni uit Sony legt handelsmerk voor Sunset Overdrive vast
1

Reacties op: Epic plande Fortnite-crossovers met Metroid en Lady Gaga

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Valerium

    • 4 mei 2021 20:08
    Snake Plissken? De fortnite generatie zijn kinderen, en die film komt uit 1981. Lijkt me sterk dat de meesten uberhaubt ooit van escape from new york hebben gehoord.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.