Een tijdje geleden werd de controller van de nieuwe console van Nintendo uit de doeken gedaan. De controller van de Revolution is nog het beste te omschrijven als een afstandsbediening waarmee jij bepaalt wat er op het scherm gebeurt. Ook zouden bijvoorbeeld games mogelijk zijn waarbij je controller als zwaard of geweer dient. Voor een filmpje van de controller moet je hier zijn.

De console, waarvan de controller hoogstwaarschijnlijk de grootste troef is, heet Revolution omdat het een revolutie in de gaming wereld te weeg zou moeten brengen. Hier is echter niet iedereen het mee eens.Mark Rein van ontwikkelaar Epic Games zegt in een interview dat er hoogstwaarschijnlijk veel slechte games en gimmicks gaan uitkomen voor de Revolution. Epic's Vice President of Epic Games really doesn't like the new Nintendo controller. At a recent Next-Gen Panel he said that the next generation would be "all about the graphics" and that Nintendo fans would be stuck with "crappy, cheap, I-wish-I-hadn't-bought-it gimmicks".

"I guarantee you there's going to be lots of people who say the whole reason for this game is this controller, we made the perfect game for the controller," Rein said. "And all it'll be is about the controller, and not necessarily a great game."Rein zegt in principe dat graphics belangrijker zijn dan de gameplay, maar heel misschien heeft hij gelijk als hij zegt dat ontwikkelaars vooral gaan nadenken over de manier waarop de controller gebruikt wordt, en minder aandacht besteden aan bijvoorbeeld het verhaal.

Wat echter ook het vermelden waard is, is dat Rein, die dus werkzaam is bij Epic Games, moet werken aan games voor Microsoft's nieuwe console, de Xbox 360. Of dat zijn mening misschien enigzins beïnvloed heeft, valt niet met zekerheid te zeggen, maar wij gokken van wel.