Zo heeft Epic de actiegame Gears of War 2 nooit voor de PC ontwikkeld. Dit terwijl het originele Gears of War in 2007 op zowel Xbox 360 als PC uitkwam. Ook het derde deel in de populaire shooterreeks komt in april 2011 exclusief naar de Xbox 360.

Grote impact

"Piraterij heeft al een grote impact gehad op de PC-markt", aldus Mike Capps, directeur van Epic. "Zes jaar geleden was Epic een PC-ontwikkelaar, met als uitzondering Unreal Tournament voor de PlayStation 2, een port van de PC-game." Capps vertelt dat er op het officiële forum van Epic veel mensen zich afvragen waarom Epic niet meer voor de PC ontwikkelt. "Dat komt omdat met ontwikkelen voor consoles veel geld te verdienen is", geeft Capps aan.

"We blijven nog wel ontwikkelen voor PC en we houden van het systeem, maar piraterij heeft een grote impact gehad", aldus Capps. Een kans die Epic wil benutten is het feit dat veel PC-gamers episodische content op prijs stellen. "De meeste uitgevers waar ik mee spreek denken dat er over een tijdje weer geld te verdienen is met games uitbrengen op PC, omdat consumenten steeds vaker slechts af en toe willen spelen."