"Het is met veel verdriet dat we onze teams over de veranderingen in de gamesdivisie hebben verwittigd, waaronder het sluiten van Junction Point Studios", aldus Disney in een statement aan Gamasutra. "Deze veranderingen maken onderdeel uit van onze pogingen om ons aan te passen aan de snel veranderende platformen en markt, en om ons aan onze hoofdprioriteiten te houden."

De oprichter van de studio, Warren Spector sprak op Facebook over de sluiting: "De Junction Point-reis is voorbij. Aan ieder die het gevraagd heeft, of wilde vragen: ik ben verdrietig, maar kijk uit naar de toekomst. Ik weet echt nog niet wat de toekomst gaat brengen, dus vraag dat maar niet."

"Ik heb de meest magische tijd van mijn leven gehad waarbij ik meerdere levensdromen uit heb zien komen", vervolgt Spector. "Ik heb Disney-fans en Disney-acteurs leren kennen, mij bezig gehouden met de geschiedenis van Disney en heb gelopen waar Walt (Disney) heeft gelopen. 'Magisch' is echt het juiste woord."

Junction Point was verantwoordelijk voor de Epic Mickey-games, waarvan het tweede deel eind vorig jaar verscheen. De studio werd in 2005 opgericht en in 2007 door Disney Interactive gekocht.