De coöp is drop-in, drop-out, wat wil zeggen dat spelers op ieder moment van de singleplayer een coöperatieve ervaring kunnen maken. Als er geen menselijke medespeler meedoet, dan wordt Oswald bestuurt door de computer. Spector wil met het tweede deel ook de cameraproblemen waar deel één last van had aanpakken.

Musical 

Verder werd bekend de personages in de game een stem krijgen en liedjes zullen zingen. Deze worden gecomponeerd door Jim Dooley en Mike Himelstein, die eerder de muziek maakten voor de animatiefilm Dorothy of Oz. De toon van de nummers zou veranderen op basis van het gedrag van Mickey Mouse in de game. Zij kunnen ervoor kiezen om behulpzaam te zijn of vooral voor eigen gewin te gaan, net als in het eerste deel.

Samenwerken

Mickey heeft in het tweede deel opnieuw zijn magische verfkwast, waarmee hij de omgeving in kan kleuren of juist uit kan vlakken. Oswald draagt een afstandsbediening bij zich waarmee hij elektriciteit aan kan wenden. De twee personages moeten samenwerken om puzzels op te lossen in het spel. Disney Epic Mickey: The Power of Two verschijnt deze herfst voor Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Over de eerder in geruchten genoemde 3DS-versie werd niet gesproken door Spector.