Het nieuws komt via StitchKingdom.com, een website voor nieuws over Disney. Die site bracht het nieuws met een link naar de nieuwsbrief. Hoewel die nieuwsbrief inmiddels niet meer benaderbaar is, is de tekst reeds overgenomen door Game Informer. De game is volgens die tekst een actie-platformer waarin Mickey in een wereld gezogen wordt vol vergeten Disney-personages.

Anders dan het eerste deel is Epic Mickey voorzien van een split-screen coöperatieve modus. "In de tweespelermodus kan de ene persoon als Mickey spelen en gebruikmaken van magische verf en verfverdunner om de wereld dynamisch aan te passen. De tweede speler kan spelen als Oswald the Lucky Rabbit - Walt Disney's eerste tekenfilmster - met de kracht om als een helikopter te vliegen en elektriciteit om vijanden te bevechten en uitdagingen op te lossen", zo luidt de omschrijving. Spelers zouden verschillende belangrijke keuzes moeten maken in Epic Mickey 2, die de uitkomst van de game beïnvloeden.

Vragenlijst

Het is niet de eerste keer dat er geruchten over een tweede Epic Mickey-game opduiken. Eerder dit jaar stuurde Disney een vragenlijst uit waarin een coöpmodus en PlayStation 3- en Xbox 360-versies reeds besproken werden. Ook werden gamers gevraagd een afbeelding uit te kiezen voor de verpakking van de game.