Nieuws
Fortnite

Epic verwijdert video capture-feature Fortnite op Switch

Geen victory royale-video's meer voor de Switch-port

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Epic Games heeft in een update de video capture-feature verwijderd uit Fortnite op de Nintendo Switch. De ontwikkelaar zegt dat het verwijderd is om de game beter te laten presteren.

Gisteren kwam er een nieuwe content-update van Epic Games, die onder andere veranderingen aanbracht bij de te sterke Drum Gun. Ook werd er voor de Nintendo Switch-versie van de populaire game de mogelijkheid ontnomen om video's op te nemen.

Het kunnen delen van video's met Fortnite-content is een belangrijk onderdeel van de cultuur die om de game draait. Met het verwijderen van de feature kunnen Switch-spelers alleen nog screenshots maken. In andere versies van de game bevat Fortnite ook een replay-functie, maar deze functie is niet beschikbaar op de Switch-port van Fortnite.

Fortnite

Het verwijderen van de functie was eerst niet in de officiële patch notes te vinden en bracht daarmee een discussie teweeg op Reddit. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat het om een bug ging. Andere spelers kozen ervoor om zich naar de forums te begeven om de feature terug te vragen voor de Switch-versie, aangezien dit de enige manier is om gameplay te kunnen delen.

Later werd door de community-coördinator van Fortnite, Sean Hamilton, uitgelegd dat de feature eruit was gehaald uit zorgen van prestatieproblemen.

"Je zal waarschijnlijk hebben gezien dat wij de video capture-feature hebben verwijderd met de V.5.40.2 update op de Nintendo Switch. Dit is gedaan voor de prestatie en stabiliteit, aangezien wij veel 'Out of Memory' gerelateerde crashes hebben gezien. Het uitschakelen van deze feature scheelt een significante hoeveelheid aan RAM en heeft een positief effect op de algemene prestatie."

Ondertussen is het verwijderen van de feature in de patch notes toegevoegd door Epic Games. Op dit moment wordt besproken om de feature eventueel terug te laten keren op de hybride console. Mensen hebben namelijk gemeld nooit een crash te hebben meegemaakt door deze functie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fifa 19 voor Switch begint nu al op een Legacy Edition te lijken Valve keurt ongecensureerde hentai-game goed op Steam
0

Reacties op: Epic verwijdert video capture-feature Fortnite op Switch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.