Nieuws
Fortnite battle royale sniper

Epic klaagt Fortnite-YouTubers aan voor promotie van cheat-verkoop

Lawsuit Royale

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Fortnite-ontwikkelaar Epic heeft twee YouTubers aangeklaagd voor het promoten van de verkoop van cheats. De laatste tijd heeft Epic Games zich bezig gehouden met het verbannen van spelers die zich in de game misdragen.

YouTubers Golden Modz (Brandon Lucas) en Exentric (Colton Conter) worden door Epic aangeklaagd voor het 'implementeren van ongeautoriseerde cheat-software' in Fortnite en het online promoten van deze hacks. In de officiële aanklacht verklaart Epic de 'gedaagden als valsspelers' en beschuldigt de YouTubers van het gebruiken van aimbots in de game. Daarnaast werd in de aanklacht benoemd dat de gedaagden grappend hadden vermeld dat de cheat-software ze "magische krachten' gaf wat hen de mogelijkheid bood om te 'trollen' in Fortnite door het uitschakelen van vele spelers om vervolgens de game te kunnen winnen".

Beide YouTubers hebben deze illegale software in meerdere video's gepromoot op hun kanalen voor de pc-versie van Fortnite. Deze promotie werd gelinkt aan de website van gedaagde Lucas genaamd goldengodz.com. Daar konden gebruikers de software aanschaffen. Alhoewel de hacks nu van de website verwijderd zijn, waren er voorheen screenshots opgedoken van de tijd toen de hacks nog gekocht konden worden. De prijzen voor deze Fortnite-hacks liepen op tot omgerekend 259 euro. Ook zijn ondertussen de meeste video's over de hacks op het kanaal van Lucas verwijderd, maar de advertenties kunnen wel teruggevonden worden bij bepaalde video's op Twitch.

Fortnite

Dit is vooral een opvallende zaak, omdat dit Epic's eerste rechtszaak is tegen prominente YouTubers. Zo heeft het kanaal van Lucas genaamd Golden Modz 1,7 miljoen abonnees en worden individuele video's soms meerdere miljoenen keren bekeken. Echter lijkt dit een proces te zijn die al langer loopt en heeft Epic langer overwogen om juridische actie te ondernemen. Dit vermoeden ontstond nadat Lucas de juridische acties van Epic had voorspeld nadat hij al meerdere keren een melding had ontvangen van Epic dat hij copyright-schending had gepleegd.

Lucas zelf beweert in diezelfde video gediscrimineerd te worden door Epic, aangezien er vele andere contentmakers zijn die dit soort praktijken uitvoeren. Met het aanklagen van de YouTubers lijkt Epic duidelijk te willen maken dit illegale gedrag en praktijken niet te tolereren en dat niemand voor deze consequenties immuun is. Daarmee rest de vraag hoe Epic dit grote probleem rondom de hacks wil gaan aanpakken.

Fortnite Battle Royale is gratis te spelen op pc, Xbox One, PS4, Switch, iOS en Android.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Go introduceert vierde generatie pokémon Review: De Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 en RTX 2080 Ti
3

Reacties op: Epic klaagt Fortnite-YouTubers aan voor promotie van cheat-verkoop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 17 oktober 2018 10:53
  die hangt, vooral als ze hem als voorbeeld/waarschuwing willen gaan gebruiken voor de rest van de aanbieders van cheatsoftware.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 17 oktober 2018 11:56
  Het gaat er niet eens om of er meer mensen zijn die dat doen.
  Zegt hij dat ook tegen meneer de agent als hij met 100km/u te hard word aangehouden? Dat ze hem niet moeten pakken want dat is discriminatie want er zijn nog veel meerekenden die dat ook doen?
  Zielige opmerking van iemand die sus niet de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen daden maar het afschuift op het collectief.
  Nu net daarom hard aanpakken zulke mensen en laten zien dmv dreigende berichten dat de rest van de community ook 1 voor 1 komt, en hoe meer je probeert je product te verkopen hoe meer je gevonden word en hoe meer je bij Epic in beeld komt. Ik neem aan dat zij populaire zoekopdrachten ook dagelijks checken om te zien welke sites en video’s populair zijn en wat de content is die aangeboden word, vooral als ze al 1,7miljoen kijkers hebben.
  Lijkt me dat het dan niet gek is dat je gevonden word.

  Maar goed ondertussen is volgens deze kerel dus Epic schuldig want zij discrimineren hem omdat hij niet de enige is. Zielig mannetje. En dat zijn tegenwoordig onze helden, tenminste als je afgaat op aantal volgers wn kijkers.
  De hele wereld is gestoord geworden sinds we allerlei achterlijke youtubers zijn gaan volgen, die mensen hebben vaak geen verantwoordelijkheidsgevoel maar zitten wel in een voorbeeld stoel.
  Kijk maar naar die achterlijke die wat zonnebrillen jatte in Walibi, en dan nog zielig gaan vragen of zijn achterban mee wil de boete betalen. Kom op, een levenslange ban op een internet aansluiting geven zulke mongolen.

  Sorry voor mijn lange bericht maar ik heb echt een hekel aan mensen die op zulke misselijke manieren anderen de schuld geven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 17 oktober 2018 14:28
  @watashi wa maurice desu. Geen excuses nodig.

  Heb zelf ook een giga-hekel aan mensen die op zo'n manier de aandacht moeten trekken.

  Bah!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.