Epic klaagt Fortnite-YouTubers aan voor promotie van cheat-verkoop | Gamer.nl

Epic klaagt Fortnite-YouTubers aan voor promotie van cheat-verkoop | Gamer.nl

Fortnite-ontwikkelaar Epic heeft twee YouTubers aangeklaagd voor het promoten van de verkoop van cheats. De laatste tijd heeft Epic Games zich bezig gehouden met het href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/epic-games-pakt-fortnite-spelers-aan-die-samenspelen-in-solomatches/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">verbannen</a> van spelers die zich in de game misdragen.

YouTubers Golden Modz (Brandon Lucas) en Exentric (Colton Conter) worden door Epic aangeklaagd voor het 'implementeren van ongeautoriseerde cheat-software' in Fortnite en het online promoten van deze hacks. In de officiële aanklacht verklaart Epic de 'gedaagden als val pelers' en beschuldigt de YouTubers van het gebruiken van aimbots in de game. Daarnaast werd in de aanklacht benoemd dat de gedaagden grappend hadden vermeld dat de cheat-software ze "magische krachten' gaf wat hen de mogelijkheid bood om te 'trollen' in Fortnite door het uitschakelen van vele spelers om vervolgens de game te kunnen winnen".

Beide YouTubers hebben deze illegale software in meerdere video's gepromoot op hun kanalen voor de pc-versie van Fortnite. Deze promotie werd gelinkt aan de website van gedaagde Lucas genaamd goldengodz.com. Daar konden gebruikers de software aanschaffen. Alhoewel de hacks nu van de website verwijderd zijn, waren er voorheen screenshots opgedoken van de tijd toen de hacks nog gekocht konden worden. De prijzen voor deze Fortnite-hacks liepen op tot omgerekend 259 euro. Ook zijn ondertu en de meeste video's over de hacks op het kanaal van Lucas verwijderd, maar de advertenties kunnen wel teruggevonden worden bij bepaalde video's op Twitch.

Fortnite

Dit is vooral een opvallende zaak, omdat dit Epic's eerste rechtszaak is tegen prominente YouTubers. Zo heeft het kanaal van Lucas genaamd Golden Modz 1,7 miljoen abonnees en worden individuele video's soms meerdere miljoenen keren bekeken. Echter lijkt dit een proces te zijn die al langer loopt en heeft Epic langer overwogen om juridische actie te ondernemen. Dit vermoeden ontstond nadat Lucas de juridische acties van Epic had voorspeld nadat hij al meerdere keren een melding had ontvangen van Epic dat hij copyright-schending had gepleegd.

Lucas zelf beweert in diezelfde gediscrimineerd te worden door Epic, aangezien er vele andere contentmakers zijn die dit soort praktijken uitvoeren. Met het aanklagen van de YouTubers lijkt Epic duidelijk te willen maken dit illegale gedrag en praktijken niet te tolereren en dat niemand voor deze consequenties immuun is. Daarmee rest de vraag hoe Epic dit grote probleem rondom de hacks wil gaan aanpakken.

Fortnite Battle Royale is gratis te spelen op pc, Xbox One, PS4, Switch, iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou