De iPad 2, die eerder deze week werd aangekondigd, beschikt onder andere over een nieuwe processor. "[De iPad 2] is fantastisch voor gamen. We zagen negen keer zoveel grafische kracht, de Unreal Engine 3 kan hier al meteen voordeel uit halen," zegt Rein. "Het apparaat krijgt meer geheugen dan voorheen, wat betekent dat de textures gedetailleerder zullen zijn." Volgens de Epic-baas betekent de snellere processor dat er in potentie meer physics, meer vijanden en meer omgeving in Unreal Engine 3-games getoond kunnen worden.

iPad 2

De iPad 2 heeft een nieuw ontwerp en wordt voorzien van een nieuwe dual core-processor. Hoewel Rein zegt dat de iPad meer geheugen heeft dan zijn voorganger, is dit niet bevestigd door Apple. De verwachting is echter wel dat het apparaat 512 megabyte aan RAM-geheugen krijgt, twee keer zoveel als de eerste iPad en evenveel als de iPhone 4.

Zowel aan de voor- als achterkant heeft de iPad 2 een videocamera. Ook is de tablet-PC voorzien van dezelfde gyroscoop als de iPhone en iPod Touch. Ondanks deze toevoegingen is het apparaat 33 procent dunner dan zijn voorganger; waar de eerste iPad 13,4 millimeter dik is, daar is de iPad 2 8,8 millimeter dik. Daarmee is het apparaat een halve milimeter dunner dan de iPhone 4. Ook is de iPad 2 met een gewicht van 601 gram bijna 80 gram lichter dan zijn voorganger.