Epic integreert Steam Engine in Unreal Engine 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Steamworks geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om alle opties van Valve's digitale distributieplatform te gebruiken. Ontwikkelaars kunnen onder andere de Steam Cloud en Achievements-functies gebruiken om hun games te verbeteren en intere anter te maken. Alhoewel Steamworks gratis te downloaden is, hopen Valve en Epic Games dat door integratie van het platform in Unreal Engine 3 meer ontwikkelaars geprikkeld worden het platform te gebruiken.

"Valve heeft een wereldwijd fenomeen gecreeërd en we zijn enthousiast om de opties van Steamworks beschikbaar te maken voor licentiehouders van Unreal Engine 3", aldus Mark Rein van Epic Games. Op dit moment maakt een breed scala aan ontwikkelaars gebruik van Unreal Engine 3. Onder andere THQ, Ubisoft, Square-Enix en Capcom gebruiken de engine voor het ontwikkelen van games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou