Epic haalt Infinity Blade-games van de App Store | Gamer.nl

Epic haalt Infinity Blade-games van de App Store | Gamer.nl

Ontwikkelaar Epic heeft de drie Infinity Blade-games van de App Store verwijderd. In een verklaring op de officiële website benadrukt Epic dat de franchise kan terugkeren op plekken waar mensen het niet verwachten.

In de gegeven verklaring meldt Epic dat het steeds moeilijker werd om de games te blijven ondersteunen tijdens de ontwikkeling van Spyjinx. "De Infinity Blade-franchise zal voor mij persoonlijk altijd een speciale plek hebben en voor Epic in het geheel", sprak Global Creative Director van Epic Donald Mustard. "Het is altijd onprettig om afscheid te moeten nemen, maar we zijn erg enthousiast over Spyjinx en wat de toekomst brengt."

Spelers die al in bezit zijn van een Infinity Blade-game kunnen volgens Epic voorlopig nog van de games gebruikmaken. Of de games uiteindelijk niet meer beschikbaar worden gesteld om te spelen is op dit moment nog niet bekend.

Epic Games

De eerste Infinity Blade-game verscheen in 2010 voor iOS en leverde in minder dan één week 1,6 miljoen dollar op aan premium-downloads. Later werden nog twee andere Infinity Blade-games toegevoegd aan de App Store.

Met het bericht benadrukt Epic dat de Infinity Blade-games kunnen terugkeren op een ander platform waar mensen het niet van verwachten. Mogelijk kunnen de games op een later punt verschijnen in de nieuw gelanceerde Epic Games Store. Vorige week is dit platform gelanceerd en heeft sindsdien meerdere exclusieve titels beschikbaar gesteld, zoals Hades en Super Meat Boy.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou