Epic Games Store stopt met exclusives als Steam omzetaandeel verhoogt

Epic Games Store stopt met exclusives als Steam omzetaandeel verhoogt

Epic Games trekt zich terug uit het exclusief uitbrengen van games in de eigen winkel, als Steam het omzetaandeel van ontwikkelaars verhoogd. Bovendien zal dan worden overwogen om spellen van Epic Games naar de Steam-winkel te brengen.

Tim Sweeney, oprichter en directeur van Epic Games, heeft op Twitter gezegd dat de Epic Games Store stopt met het exclusief uitbrengen van games in de eigen winkel, als Steam het omzetaandeel van ontwikkelaars verhoogd. Het digitale platform van Epic Games heeft de afgelopen maanden regelmatig voor ophef gezorgd, omdat onder andere Metro: Exodus, The Division 2 en The Outer Worlds wel verkrijgbaar zijn in de Epic Games Store, maar niet op Steam.

Momenteel krijgen ontwikkelaars 70 procent van de opbrengst wanneer er een aankoop wordt gedaan via Steam. De andere 30 procent is voor Valve Corporation, het softwarebedrijf achter de digitale winkel. Sweeney wil dat het omzetaandeel voor ontwikkelaars wordt verhoogd van 70 naar 88 procent op Steam, hetzelfde aandeel dat ontwikkelaars krijgen op de Epic Games Store. Als Steam hiermee akkoord gaat, zonder dat ontwikkelaars hiervoor aan speciale verplichtingen moeten voldoen, zegt Sweeney dat Epic Games zich zo snel mogelijk zal terugtrekken uit het exclusief uitbrengen van spellen op het eigen platform.

Mocht Steam daadwerkelijk besluiten om het omzetaandeel voor ontwikkelaars te verhogen, schrijft Sweeney dat Epic Games zelfs zal overwegen om eigen spellen naar de Steam-winkel te brengen. In een volgende Tweet beschrijft de Epic Games-directeur dat dit een 'glorieus moment' zal zijn in de geschiedenis van pc-gaming en dat het veel invloed kan hebben op andere platformen en toekomstige generaties.

Eerder deze week beschreef Epic Games nog in een blogpost dat er wordt gewerkt aan betere accountbeveiliging. Zo wordt het binnenkort verplicht om het e-mailadres van een nieuw account te bevestigen en wordt authentificatie door middel van een SMS-bericht toegevoegd.

Lees ook waarom we zo boos zijn op de Epic Games Store.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kijk, dat is de goede manier om er in te staan!

0
test

Nou ben benieuwd, balletje ligt nu bij Steam. Hierdoor maakt Epic zich ook tegelijk erg kwetsbaar want dan is het enigste verschil om voor de ene store te kiezen afhangen van gebruiksgemak door verschil in opties. Ben zelf tot dusver niet ontevreden over Epic store maar gebruik deze minimaal net als Steam. Werken voor mij daardoor gelijk (en dan zijn free games och doorslaggevend )

0

Aanbevolen voor jou