Epic Games Store heeft grote groei doorgemaakt door gratis games

Epic Games Store heeft grote groei doorgemaakt door gratis games

De Epic Games Store heeft meer 61 miljoen maandelijkse gebruikers. Volgens het gamebedrijf komt dit door de gratis games die werden weggegeven.

De hoeveelheid maandelijkse gebruikers van de Epic Games Store is de afgelopen maanden enorm gestegen. Het platform ziet nu meer dan 61 miljoen maandelijkse gebruikers. Daarnaast ziet het bedrijf gemiddeld 13 miljoen gelijktijdige gebruikers tijdens een piek. Volgens Steve Allison van de Epic Games Store hebben deze cijfers alles te maken met de gratis games die het platform heeft weggegeven.

Deze gratis games vielen onder de The Vault-campagne van Epic Games. Deze liep van 14 mei tot 18 juni en gaf elke week andere games gratis weg. Onder andere Grand Theft Auto 5, Civilization 6, Ark: Survival Evolved, Borderlands: The Handsome Collectionen Overcooked waren een week lang gratis te downloaden bij de Epic Games Store.

Grand Theft Auto 5

“Sinds de lancering van de Epic Games Store hebben we altijd een enorm evenement willen creëren rondom ons wekelijks gratis games-programma”, zegt Steve Allison. “We wilden iets geweldigs geven aan alle spelers ter wereld. Dus we besloten het groots aan te pakken.” Vervolgens heeft Epic Games geïnvesteerd in de rechten van vier van de grootste games ter wereld om ze zo gratis weg te kunnen geen. “De resultaten waren beter dan we hadden verwacht.” Allison laat weten dat ze in 2020 historisch snel zijn gegroeid.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk blijven ze lang doorgaan met het weggeven van leuke games.

0
test

@StormFox ja pcies, is ook in ons voordeel. Snap alleen niet waarom the escapist 2 gratis zou zijn en is terug getrokken. Kan m nog niet downloaden.

0
test

@Jumpman Ik heb alleen Escapist deel 1 in mijn library staan, een week later kwam een andere game.

0
test

Zeker fijn dat ze gratis games weggeven en ik vind het prima werken. Alleen wel aan te raden om 2 staps authenticatie aan te zetten want hun account beveiliging is niet best.

0

Aanbevolen voor jou