Epic Games Store gaf vorig jaar 700 miljoen games weg

Epic Games Store gaf vorig jaar 700 miljoen games weg

De Epic Games Store heeft in 2022 bijna 700 miljoen gratis exemplaren van games weggegeven. Dat blijkt uit hethref="https://store.epicgames.com/en-US/news/epic-games-store-2022-year-in-review"> jaaroverzicht</a> dat Epic op zijn eigen website heeft gepubliceerd.

Tijdens het jaar zijn er in totaal 99 games door Epic cadeau gedaan. Volgens het bedrijf hadden die games in totaal een waarde van 2240 dollar, omgerekend ruim 2100 euro. In totaal zijn deze spellen dus bijna 700 miljoen keer gedownload door Epic-gebruikers.

Uit het overzicht blijkt daarnaast dat de Epic Games Store op pc inmiddels 230 miljoen gebruikers heeft. Opvallend is dat de omzet in de digitale winkel wel is gedaald ten opzichte van 2021: de 820 miljoen dollar die spelers uitgaven aan pc-games is 2 procent lager dan het jaar ervoor. Wel is er meer geld uitgegeven als de games van Epic zelf niet worden meegeteld en er alleen naar games van derde partijen wordt gekeken: 335 miljoen dollar, een stijging van 18 procent.

Epic onthult tot slot ook de populairste games in de Epic Games Store, op basis van tijd en geld die aan een game zijn besteed. De top vijf, in willekeurige volgorde, bestaat uit Genshin Impact, Rocket League, Tiny Tina's Wonderlands, Grand Theft Auto 5 en Fortnite. De vijf games die de top tien compleet maken zijn Final Fantasy 7 Remake Intergrade, Red Dead Redemption 2, Fall Guys, Sifu en Saints Row. 

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

700miljoen keer geclaimd denk ik. Ik claim ook zeer veel maar speel (en download dus) eigenlijk bijna niks ervan. Ik verwacht dat dit voor het meerendeel van de gebruikers zo is.

0

@Sabor inderdaad, dat doe ik ook. Zelfs als ik de game in een andere launcher al heb - "voor de zekerheid" haha.

0

Aanbevolen voor jou