Nieuws
Rocket League ball explosion

Epic Games schikt in Fortnite- en Rocket League-lootboxrechtszaak

Spelers kunnen 8 euro in in-game geld verwachten

Geschreven door Michel Musters op
Epic Games heeft geschikt in een rechtszaak rondom lootboxes in Fortnite en Rocket League en betaalt de getroffen spelers met in-game geld.

In 2019 werd Epic aangeklaagd omdat het in de jaren daarvoor random lootboxes voor echt geld verkocht in Fortnite en Rocket League. Mensen die vanaf 1 juli 2015 een van deze games hadden gespeeld en zich daardoor gedupeerd voelden, konden zich aanmelden voor de groepsrechtszaak.

Epic Games liet in de rechtszaak weten dat het alle schuld ontkent, maar heeft om de rechtszaak achter zich te laten nu toch een schikking getroffen. Iedereen die voordat random lootboxes verdwenen minstens één zo'n itembox heeft aangeschaft in een van de games, ontvangt duizend V-Bucks of Credits. Dit is in-game geld in respectievelijk Fortnite en Rocket League en heeft de waarde van zo'n 8 euro. Ondanks dat de rechtszaak zich in de Verenigde Staten afspeelt, moet de regeling wereldwijd gelden.

Gamers in de VS die vinden dat er consumentenfraude is gepleegd, kunnen nog een extra claim indienen. Wanneer het blijkt dat ze in aanmerking komen voor extra vergoeding, kunnen ze nog 13.500 V-Bucks of Credits of 50 dollar in echt geld ontvangen van Epic.

Fortnite

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony werkt met Deadpool-schrijvers aan Twisted Metal-serie EA-techniek laat mensen games streamen terwijl ze downloaden
0

Reacties op: Epic Games schikt in Fortnite- en Rocket League-lootboxrechtszaak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.