Nieuws
Fortnite

Epic Games wil Fortnite-spelers aanpakken die samenspelen in solo-modus

Eerlijk spelen is belangrijk voor Fortnite-ontwikkelaar

Geschreven door Pablo Bool op
Epic Games gaat Fortnite-spelers aanpakken die samenspelen in de solo-modus. Zo vertelt een woordvoerder van Epic Games op Reddit.

In een video in de subreddit van Fortnite is te zien hoe een speler in een solowedstrijd wordt vermoord doordat andere vijf spelers samenwerken. Dit is expliciet verboden volgens de regels.

Het uitvoeren van dit soort praktijken zou eigenlijk onmogelijk moeten zijn door het matchmaking-systeem. Als spelers precies op het zelfde moment een game zoeken is het eventueel mogelijk om in dezelfde server terecht te komen. In de post op Reddit ontstaat dan ook kritiek op het matchmakingsysteem.

Een woordvoerder van Epic Games schrijft al reactie: "Spelers die eerlijk spelen en plezier daar in hebben is voor ons een prioriteit. Samen werken in solomatches is tegen de regels. Dit soort gedrag zal resulteren in het ondernemen van actie van Epic Games tegen dit soort accounts. We zullen elke gamemodus blijven monitoren om te kijken of spelers de regels breken en oneerlijk spelen"

Wat de consequenties zijn voor dit gedrag is nog niet duidelijk.

Groot op Twitch

Twitch-kijkers hebben de afgelopen twee weken alleen al ongeveer 5.000 jaar lang aan Fortnite-gameplay gekeken. Fortnite trekt nu ongeveer 150.000 gelijktijdige kijkers. Zondag 4 maart was er een piek van 300.000 gelijktijdige kijkers te zien. Het aantal streams van de game is aanzienlijk gegroeid. Zo streamde in december 2.000 twitch kanalen de game, met ongeveer 40.000 kijkers. Momenteel zijn dat nu 6.500 kanalen, met ongeveer 150.000 kijkers.

Het is niet precies bekend hoeveel mensen precies naar welke game modus kijken van het spel. Er kan wel met enige zekerheid worden gezegd dat het overgrote deel naar de Battle Royale-modus kijkt.

PUBG heeft een daling van het aantal kijkers op Twitch. Het spel heeft nu 65.000 kijkers. Naast de daling van het aantal kijkers is aan het begin van deze maand ook het aantal spelers gedaald op pc.

De volledige details zijn te vinden op statistiekenwebsite SullyGnome.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Into the Breach Gerucht: Meer details over Battlefield V verschenen
1

Reacties op: Epic Games wil Fortnite-spelers aanpakken die samenspelen in solo-modus

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 6 maart 2018 16:56
  "Wat de consequenties zijn voor dit gedrag is nog niet duidelijk."

  Velen zijn hiervoor al gebanned, maar waarschijnlijk alleen als ze meerdere malen gereport worden.

  Iets als stats resetting heeft volgens mij geen zin, ze doen dit toch om anderen te pesten. Net als cheaters.

  Bannen blijft de beste optie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.