Epic Games moet boete van bijna half miljard euro betalen voor Fortnite

Epic Games moet boete van bijna half miljard euro betalen voor Fortnite

Epic Games heeft een schikking getroffen in een geschil met de Amerikaanse waakhond FTC. Het bedrijf achter Fortnite gaat ongeveer 490 miljoen euro betalen.

Dat heeft FTC bekendgemaakt. Het bedrag wordt in tweeën gesplitst. Het gaat om een boete van 275 miljoen dollar en een bedrag van 245 miljoen dollar dat onder consumenten moet worden verdeeld die slachtoffer zijn geworden.

Volgens de FTC heeft Epic de privacyregels geschonden door persoonlijke informatie van Fortnite-spelers onder de dertien jaar op te slaan. Ook zou het te makkelijk zijn voor kinderen om in-game aankopen te doen in het populaire battle royale-spel.

Vanwege "verwarrende knoppenconfiguraties" zouden vele mensen per ongeluk aankopen hebben gedaan, wat resulteerde in "honderden miljoenen dollars aan ongewilde transacties". Epic Games zou een miljoen klachten van consumenten over foutieve aankopen hebben genegeerd.

Verder zou voicechat in het verleden standaard aan hebben gestaan, ook bij jeugdige spelers, waardoor zij geconfronteerd werden met al dan niet seksuele intimidatie en pesterijen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

*half miljard (in titel)

0
test

@iChrisNL Ik vond een miljoen al 'weinig' voor zo'n gigant.

0
test

@iChrisNL En goedemorgeeeeen ;)

0
test

[quote] Vanwege "verwarrende knoppenconfiguraties" zouden vele mensen per ongeluk aankopen hebben gedaan, wat resulteerde in "honderden miljoenen dollars aan ongewilde transacties".[/quote] Dat is smerig zeg. Hier hebben mensen serieus goed over nagedacht om het op een manier te ontwerpen dat consumenten per ongeluk aankopen doen. Gadverdamme. Dat de game zo is ingericht om kinderen te verleiden om aankopen te doen is wat mij betreft fair game (het is een F2P titel en ze moeten toch geld verdienen) maar iets bewust zo ontwerpen dat consumenten per ongeluk voor honderden miljoenen ongewilde transacties doen is toch wel zo smerig. Wat een goor bedrijf. En dan high and mighty oordelen over Apple en doen alsof ze de good guy zijn en het beste met de consument voor hebben. Echt om te kotsen.

0
test

@The_Stifmeister Het is nooit fair game om kinderen te verleiden om aankopen te doen

0
test

@Sisko Ik snap wat je bedoelt maar ik vind het niet de verantwoordelijkheid van Epic om daar iets mee te moeten. Het is een spel voor kinderen en dan is het aan de ouders om te bepalen hoeveel geld kinderen (de ouders dus) er aan spenderen.

0
test

@Sisko Kinderen horen in eerste instantie niet alleen aankopen te doen in game. Verantwoordelijke ouders letten hier op zo voorkom je deze situatie!

0

@The_Stifmeister "Dat de game zo is ingericht om kinderen te verleiden" - brr. Nare combinatie van woorden, vind je ook niet?

0
test

@gimbal2 Dat klinkt inderdaad wel pedosexueel

0

Aanbevolen voor jou