Nieuws
Fortnite wild west Save The World

Epic Games lanceert seizoen 5 voor Fortnite: Battle Royale

Stap door een portaal heen

Geschreven door Pablo Bool op
Epic Games heeft seizoen 5 van Fortnite: Battle Royale gelanceerd en de servers zijn momenteel live. In de patch notes is onder andere te lezen dat er portalen zijn waar men doorheen kan stappen, karts waar men met een squad mee kan rondracen en de mogelijkheid om motion controls te gebruiken in de Switch-versie.

Er zijn portalen of 'rifts' verspreid door de gehele map. Spelers kunnen hier in stappen en moeten zich "schrap zetten voor een wilde rit." Spelers spawnen namelijk plots op een andere plek in de map. Hoogstwaarschijnlijk is deze transportatie wel beperkt tot een bepaalde radius en kunnen spelers niet plots aan de hele andere kant van de map spawnen.

Naast dit portaal is er natuurlijk een nieuwe Battle Pass die men kan kopen. Als spelers genoeg V-bucks hebben verdiend tijdens het vorige seizoen kan deze echter ook hiermee worden aangeschaft.

Een van de grootste toevoegingen is een 'All Terrain Kart'. In deze kart kan een voltallig team van 4 spelers plaatsnemen. Naast dat het nu mogelijk is om met deze kart wat sneller van te reizen heeft de kart ook wat extra functies. Zo krijgt het voertuig net als in Mario Kart een boost nadat spelers een succesvolle drift uitvoeren en functioneert het dak van de kart als een bounce pad.

Ook is het mogelijk om de kart hoog te laten springen wanneer het team samenwerkt. De achterste passagiers moeten naar achteren leunen en op het zelfde moment vervolgens weer naar voren leunen om een grote sprong te maken. Op deze manier kan het team al rijdend over obstakels springen met de kart.

Kart Fortnite

Naast de deze toevoegingen zijn er ook nieuwe locaties te vinden in de battle royale modus. Zo zijn de locaties Paradise Palms en Lazy Links te vinden in de map. Ook wordt er gesproken van een nieuwe woestijn-biome. Deze nieuwe woestijn omgeving is rechts onder in de map te vinden. Bekijk via deze link gameplaybeelden van de nieuwe omgeving.

Fortnite map

Nieuwe besturingsopties

Fortnite voor Nintendo Switch en iOS krijgen ook extra mogelijkheden dankzij de update. Zo kunnen Switch-eigenaren motion controls aanzetten en kunnen mobiele spelers een Autofire-functie gebruiken.

In de patch notes wordt deze Autofire-functie omschreven: "inschakelen van deze feature zorgt ervoor dat het wapen van spelers automatisch vuurt wanneer het vizier over een vijand heen gaat die in zich in een bepaalde radius begeeft." Deze optie kan aan of uit worden gezet.

De Save The World-modus heeft ook een aantal nieuwe features gekregen. Zo zijn er nieuwe helden beschikbaar geheel in een Wilde Westen-outfit en Flintlock-wapens beschikbaar.

Tenslotte zijn er nog andere kleine bugfixes en toevoegingen aan de Save the World-modus die hier te vinden zijn.

Flintlock weapon set
Flintlock wapens

Dit artikel delen:

Lees meer

Counter-Strike: Go-update blokkeert openen van lootboxes in Nederland en België Nieuwe platformactie van Spyro The Dragon: Reignited Trilogy
2

Reacties op: Epic Games lanceert seizoen 5 voor Fortnite: Battle Royale

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 12 juli 2018 14:55
  Save the World heeft veel meer gekregen…

  Laat maar ook, hier op Gamer zijn ze helemaal BR geil.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Psychoot

  • 12 juli 2018 15:38
  Komt er ooit ook nog eens een modus ZONDER building, dan start ik de game wel weer eens op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.