Epic Games koppelt spelers in Fortnite met toetsenbord en muis aan elkaar | Gamer.nl

Epic Games koppelt spelers in Fortnite met toetsenbord en muis aan elkaar | Gamer.nl

Epic Games heeft aangekondigd dat het spelers in Fortnite Battle Royale gaat koppelen op basis van de input die spelers hebben ingesteld. Dat maakt de ontwikkelaar bekend in een zogenoemde href="https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/state-of-development-august-2018#sodControls" rel="noopener noreferrer" target="_blank">State-of-Development-post</a> op de officiële website.

Het bedrijf van de razend populaire game brengt deze update later uit om een balans te creëren in het spel. Spelers die een toetsenbord en muis gebruiken hebben meestal een voordeel ten opzichte van spelers met een controller, mede doordat het richten sneller en meer accuraat is.

Spelers die op de PS4 een toetsenbord en muis gebruiken voor het spelen van Fortnite zullen in de toekomst gekoppeld worden aan andere gebruikers met een toetsenbord en muis.

Media has no description

Wanneer een groep al een speler bevat die een toetsenbord en muis gebruikt zal de gehele groep gekoppeld worden aan een lobby met andere spelers met een toetsenbord en muis. In het geval van spelers die op pc een gamepad gebruiken is nog niet bekend of die ook gekoppeld zullen worden aan andere gamepad-spelers.

De Xbox One heeft zelf momenteel nog geen optie om gespeeld te worden met toetsenbord en muis, maar Microsoft gaf eerder aan deze mogelijkheid in de herfst van dit jaar te introduceren.

Eerder werd in Fortnite Battle Royale een paarse kubus gespot die zou kunnen hinten naar seizoen 6 van de game.

Fortnite Battle Royale is gratis te spelen op pc, Xbox One, PS4, Nintendo Switch, iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou