Nieuws
Nreal

Epic Games klaagt ar-bedrijf Nreal aan

Naam zou teveel op 'Unreal' lijken

Geschreven door Michel Musters op
Epic Games klaagt het Chinese ar-bedrijf Nreal aan, omdat de naam teveel op Unreal zou lijken.

De aanklacht is afgelopen week ingediend bij een rechtbank in de Verenigde Staten. Epic meent dat de naam Nreal teveel lijkt op en klinkt als Unreal. Laatstgenoemde is een gamereeks en onderdeel van de naam 'Unreal Engine'. Deze engine van Epic wordt door het bedrijf zelf voor game-ontwikkeling gebruikt, alsmede voor de ontwikkeling van games van andere bedrijven.

De keuze voor de naam zou volgens Epic bewust zijn gemaakt door Nreal om zo mee te liften op het succes van de Unreal Engine. Daarbij stelt Epic dat beide bedrijven in hetzelfde marktsegment werkzaam zijn. 

Nreal bracht in 2020 de Nreal Light uit, een augmented reality-bril. Ook werd de game Nreal Tower gelanceerd, die gebruikmaakt van de functies van de bril. De bril moet later dit jaar in de Verenigde Staten uitkomen, maar is nu al verkrijgbaar in landen als Zuid-Korea, Spanje en Duitsland. Vodafone brengt de ar-bril uit in het Westen.

Het is niet de enige rechtszaak waar Epic op moment van schrijven in verwikkeld zit. Een paar weken terug is de rechtszaak tussen Epic Games en Apple begonnen.

Epic Games

Dit artikel delen:

Lees meer

Mass Effect Legendary Edition-patch lost diverse bugs op Samurai Shodown verschijnt op 14 juni op Steam
2

Reacties op: Epic Games klaagt ar-bedrijf Nreal aan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 18 mei 2021 13:01
  Wat wel mist is dus dat dit niet zomaar out of the blue komt, maar dat Epic al redelijk lang met nreal in gesprek hierover was voordat ze de rechtzaak hadden doorgezet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Valerium

  • 18 mei 2021 20:29
  Van wat ik kon vinden gaat het hier alleen om een VR bril toch?

  Ik snap het probleem niet. Als dit een bedrijf was die ook een videogame engine had gemaakt ofzo had ik ja kunnen zeggen, maar dit slaat nergens op.

  Dit is net zo nutteloos als toen bethesda mojang ging aanklagen omdat het word scrolls werd gebruikt, waar slaat dit allemaal op? Alsof Epic het woord unreal heeft verzonnen.

  Zo nutteloos allemaal dit. Hoop dat ze het verliezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.