Epic Games kan niet meer aangeklaagd worden om Fortnite-dansen

Epic Games kan niet meer aangeklaagd worden om Fortnite-dansen

Het wordt moeilijker voor aanklagers om een claim in te dienen tegen Epic Games. De ontwikkelaar van Fortnite had vijf rechtszaken lopen om dansjes in het spel.

De populaire battle royale-modus van Fortnite is bekend om de vele verschillende emotes die spelers kunnen uitbeelden in het spel. Op die manier drukken gamers zich uit op vier verschillende niveau's van zeldzaamheid, waaronder expressieve houdingen, gebaren en dansen.

Epic Games is recentelijk aangeklaagd door vijf mensen om de emotes in Fortnite. Fresh Prince of Bel-Air-acteur Alfonso Ribeiro, 'Backpack Kid' Russel Horning, de rappers '2 Milly' en 'BlocBoyJB' en de naamloze 'Orange Shirt Kid' beweren allemaal dat Epic Games zonder toestemming dansen gebruikt in het spel die zij hebben uitgevonden.

Het advocatenbureau Pierce Bainbridge, die de vijf aanklagers representeert in de rechtzaken tegen Epic Games, heeft nu gemeld dat de klachten voorlopig worden ingetrokken. De oorzaak hiervan is een verandering die is doorgevoerd door het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, waardoor aanklagers eerst een aanvraag moeten doen bij het Amerikaans Auteursrechtenbureau voordat zij een claim kunnen eisen.

Volgens het Amerikaanse auteursrecht kunnen choreografische optredens beschermd worden, maar individuele dansen niet. Nu mensen eerst een aanvraag moeten doen bij het Amerikaans Auteursrechtenbureau, wordt het dus moeilijker om een aanklacht in te dienen tegen Epic Games om de emotes in Fortnite. De dansjes in het spel zijn wellicht overgenomen van andere mensen, maar omdat de bewegingen slechts een paar seconden lang zijn kunnen deze geen intellectueel eigendom zijn van iemand.

Advocatenbureau Pierce Bainbridge zegt dat het de vijf aanklachten nu opnieuw gaat evalueren. Het Amerikaans Auteursrechtenbureau heeft nog geen officiële uitspraak gedaan over het gebruik van de dansen in Fortnite.

Fortnite is te spelen op Android, iOS, pc, PS4, Switch en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En tot 21 maart is op de epicstore Slime rancher gratis.

0
test

Ander Nieuws! Afgelopen weekend was ook de Alpha van Satisfactory in de Epic Store, zeker een interessante game om in de gaten te houden.

0
test

Best een misleidende titel: "Epic Games kan niet meer aangeklaagd worden om Fortnite-dansen" Direct gevolgd door: "Het wordt moeilijker voor aanklagers om een claim in te dienen tegen Epic Games."

0

Aanbevolen voor jou