Epic Games gaat spellen van Remedy, Playdead en Gen Design uitgeven

Epic Games gaat spellen van Remedy, Playdead en Gen Design uitgeven

Epic Games heeft een deal gesloten met ontwikkelaars Remedy Entertainment, Playdead en Gen Design om hun toekomstige spellen uit te geven.

Epic heeft een speciaal label opgericht waarop het spellen van andere ontwikkelaars uit gaat geven, genaamd Epic Games Publishing. Het is daarbij de bedoeling dat de ontwikkelaar op de eerste plaatst komt - studio's houden de volledige rechten en creatieve controle op hun IP.

Epic betaalt daarnaast de volledige ontwikkeling van games. Tot de ontwikkelkosten zijn terugverdiend gaat de helft van de opbrengst naar Epic en de helft naar de ontwikkelaar.

Remedy, PlayDead en Gen Design gaan allemaal nieuwe games maken voor Epic. Op welke platforms deze games uitkomen is niet duidelijk, maar Epic maakt duidelijk dat het label bedoeld is voor multiplatformgames.

Remedy is de ontwikkelaar van Max Payne, Alan Wake en het recentelijk verschenen Control. Gen Design is bekend van Ico en The Last Guardian. Playdead, tot slot, is de ontwikkelaar achter Limbo en Inside.

Watch on YouTube

Playdead hintte daarnaast via onderstaande tweet naar hun nieuwe project - er is verder nog niets over bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Onwijs goede deal voor de ontwikkelaars, goed werk van Epic.

0

Aanbevolen voor jou