Nieuws
Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter

Epic betaalt Frogwares om personeel uit Kiev te kunnen halen

'We willen Epic bedanken voor steun in deze moeilijke tijden'

Geschreven door Marvin Toepoel op
Sherlock Holmes-ontwikkelaar Frogwares heeft een zogenaamde Epic MegaGrant gekregen om zijn werknemers uit Kiev te kunnen halen en de financiële klap van de oorlog te verlichten.

Dat meldt Frogwares in een bericht op eigen website. Ontwikkelaars die met de Unreal Engine werken kunnen een MegaGrant aanvragen om te helpen bij "creatieve, opmerkelijke en innovatieve projecten", maar die kan dus ook helpen bij dit soort uitzonderlijke situaties. "De oorlog heeft een negatieve invloed gehad op onze productie-werkstroom en heeft geleid tot gedeeltelijke desorganisatie van onze studio", luidt het.

"Het geld van de Epic MegaGrant zal cruciaal zijn bij het verhuizen van onze werknemers naar veiligere omgevingen, en zal degenen helpen die naar de afgelegen regio's van Oekraïne zijn verhuisd, of naar andere delen van Europa, om financieel stabiel te blijven", vervolgt Frogwares.

"De oorlog heeft ook een financieel gat achtergelaten voor de studio, dat invloed heeft op onze bedrijfsvoering. We zijn de afgelopen maanden hard aan het werk om de gebruikelijke gang van zaken in stand te houden, en de MegaGrant zal ons helpen ons team te voorzien van speciaal apparatuur dat belangrijk is voor game-ontwikkeling, en onze data-infrastructuur over te zetten."

"Kortom, de Epic MegaGrant zal gebruikt worden om de financiële klap van de oorlog te verlichten en om overeind te blijven. We willen Epic Games bedanken voor hun steun in deze moeilijke tijden."

Het is niet voor het eerst dat Epic slachtoffers van de oorlog te hulp schiet. Door een Fortnite-actie haalde het bedrijf al 144 miljoen dollar op voor getroffenen. 

Bron: Frogwares

Dit artikel delen:

Lees meer

Shatter Remastered Deluxe aangekondigd voor pc en consoles Gelekte foto's tonen nieuwe MSI Titan GT77-laptops
0

Reacties op: Epic betaalt Frogwares om personeel uit Kiev te kunnen halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.