Westlake bevestigde zijn vertrek tegenover Variety. "Het is mij duidelijk geworden dat de organisatie in een richting beweegt die niet bij mijn kwaliteiten of expertise past," zo meldt hij in een statement.

"In de laatste maanden heeft Microsoft een grootschalige reorganisatie ondergaan. Hoewel ik het bedrijf en de interactie ga missen, geloof ik echt dat deze beslissing de juiste is voor alle partijen."

Het nieuws komt iets meer dan een jaar nadat Microsoft voormalige CBS-baas Nancy Tellem in dienst nam om de ontwikkeling en productie van exclusieve series en content voor de Xbox-platformen te overzien. Onder haar leiding maakt Microsoft onder meer een televisiereeks gebaseerd op de Halo-games. De eerste door Microsoft geproduceerde televisiecontent wordt begin dit jaar verwacht.

Westlake was de laatste tien jaar onder andere verantwoordelijk voor de licenties van televisieshows en films voor de Xbox-platformen. Onlangs bezocht hij voor Microsoft nog de CES in Las Vegas, een jaarlijkse technologiebeurs. Voor zijn baan bij Microsoft was Westlake bijna twintig jaar in dienst bij Universal Studios, waar hij verschillende posities als eindverantwoordelijke bekleedde.