Enslaved bijna half miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Enslaved bijna half miljoen keer verkocht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In november vorig jaar kwam Namco Bandai met het nieuws dat Enslaved 800.000 maal was verscheept. Dat was een teleurstelling, aangezien de uitgever had verwacht er een miljoen te kunnen verschepen. Nu blijkt dat de verkoopcijfers aanzienlijk lager liggen. 

Enkele dagen geleden vertelde Namco Bandai's marketingdirecteur Lee Kirton dat een vervolg verre van uitgesloten is, ondanks de teleurstellende verkoopcijfers. "De game heeft het in de verkoop minder gedaan dan we hadden verwacht, maar we zijn heel erg trots op de positieve feedback die we hebben gekregen van de media en de gamers die het spel hebben gespeeld." Kirton ziet Enslaved als een "grote titel met toekomst".

Enslaved

Enslaved: Ody ey to the West is een actievolle platformgame en is begin oktober uitgebracht voor PlayStation 3 en Xbox 360. De game draait om Monkey, wiens rol wordt vertolkt door Andy Serkis, bekend als Gollum uit Lord of the Rings. Ergens in de verre toekomst, als de Derde en Vierde Wereldoorlog allang voorbij zijn en voor veel schade gezorgd hebben, is Monkey constant op de vlucht voor gevaarlijke robots.

Uiteindelijk wordt hij toch gevangen genomen en belandt hij op een luchtschip. Samen met mede-gevangene Trip ontsnapt hij, maar daarbij raakt hij bewusteloos. Wanneer hij weer bij kennis komt, blijkt Trip hem een hoofdband omgedaan te hebben die hem verplicht te doen wat ze zegt. De gespannen relatie tu en de twee hoofdpersonen die hieruit voortvloeit is een belangrijk onderdeel van het verhaal.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou