De nieuwe game Brothers in Arms: Hell's Highway van Gearbox Software situeert zich niet alleen in Nederland, het zou ook goed kunnen dat het spel mede dankzij Nederlandse technologie tot stand is gekomen. Het Enschedese bedrijf Xsens Motion Technologies levert namelijk technologie aan Gearbox Software waarmee bewegingen van acteurs nauwkeurig geregistreerd kunnen worden. Dit meldde Dagblad De Pers vrijdag.

De technologie die Xsens heeft ontwikkeld om bewegingen mee te registreren is aanzienlijk voordeliger dan de bekende Motion Capture-technologie. Xsens heeft namelijk een losse sensor ontwikkeld die zijn eigen beweging kan registreren. Deze heeft men in een speciaal pak verwerkt dat voor zo'n 80.000 euro (voor die prijs krijg je de beschikking over twee pakken) over de toonbank gaat, een fractie van de prijs van een Motion Capture-studio.

Het voordeel van zo'n pak is dat je er makkelijk andere kleding overheen aan kunt trekken. Zo kun je daadwerkelijk de bewegingen van een volledig bepakte soldaat registreren, in plaats van een acteur die net doet alsof hij zwaar bepakt is. Dit zou in de game voor veel realistischere animaties moeten zorgen. Of dat werkelijk zo is zullen we in november te weten komen, want dan wordt Gearbox' nieuwste titel op de markt verwacht.