Enlight, de ontwikkelaar van Restaurant Empire en Hotel Giant, komt binnenkort met een nieuwe Tycoon-achtige game op de markt, namelijk Zoo Empire. Het spel zal later dit jaar verschijnen en de concurrentie aan moeten gaan met Zoo Tycoon 2, de 3D versie van Microsofts succesvolle Tycoongame waar Enlight zich ongetwijfeld door heeft laten inspireren.

In Zoo Empire bouw je je eigen dierentuin imperium en kan je zo'n 40 diersoorten onderdak geven. Tevens kun je zo'n 200 gebouwen in je dierentuin neerpoten zodat je bezoekers het helemaal naar hun zin hebben. Met speciale bootjes en monorails kun je rondleidingen door je park bouwen, zodat je bezoekers niet al die afstanden te voet af hoeven te leggen. Verder is het spel super leerzaam, want je moet rekening houden met de natuurlijke omgeving van de diersoorten. Zo kom je onder andere te weten dat IJsberen zich niet thuis voelen op de Savanne.

Zoo Empire is volledig in 3D, net als Zoo Tycoon 2 dus, al laten de screenshots zien dat Microsoft op grafisch gebied alvast als beste uit de bus lijkt te komen. Maar wie weet zuigt Zoo Empire een puntje aan de gameplay van Microsofts dierentuinsim. De tijd zal het leren. Misschien wordt het spel wel net zoo vet als Zoo Vet!