Onlangs heeft EA op haar fora aangekondigd bezig te zijn met de 1.03 patch voor hun blockbuster Battlefield 2. Aangezien EA momenteel in de testfase van de patch beland is (wellicht om patch-perikelen uit het verleden te voorkomen), zullen we waarschijnlijk nog tot eind augustus hierop moeten wachten. Gelukkig is er al wel vrij veel bekend over de aankomende fixes en verbeteringen. Hieronder vind je een kleine greep uit de 140 (!) fixes:Server and Client performance improvements

- Improved Server Browser – added Favorites and History Lists.

- Point-farming prevention - game will stop Support/Medic/Engineer point farming exploits.

-Squads - locked squad leader will get a message if someone wants to join.

- Many HUD improvements - see the names of others in your vehicle, zoom level changing depending on vehicle, map zoom depending on map setup (16, 32 or 64 player map) etc.

- Teamkilling changes – the logic of how teamkills are tracked will be changed.

- Gameplay tweaks - the way transport helicopters work will be tweaked.

- Additional scoring changes - players who destroy an enemy commander's assets will be given points.Tevens meldt EA dat ze op de hoogte zijn van de "availability of slots" issue op zogenoemde Ranked servers. Ook daar wordt aan gewerkt. Om dit probleem op te lossen zijn er in Europa en de VS al enkele nieuwe officiele servers de lucht in gegaan en verwacht wordt dat er nog meer servers zullen volgen. Al met al lijkt EA goed op weg te zijn met het verbeteren van Battlefield 2 en wordt er dan ook goed geluisterd naar de kritieken van de gamers, iets wat we in het verleden wel eens anders hebben gezien.

Met dank aan Sgt.NightFire voor het melden van dit nieuws.