Engine MW3 is verbeterde versie van MW2 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel Bowling zegt dat hij nog niet in detail kan treden over de engine, zegt hij dat de studio de engine heeft verbeterd en er "veel coole dingen" aan heeft toegevoegd. Het spel draait net als vorige delen op de IW Engine, een techniek gebaseerd id Tech 3-engine. Dit is onder veel gamers een punt van kritiek, omdat de engine verouderd zou zijn en de Call of Duty-serie toe zou zijn aan nieuwe techniek.

IW Engine

De eerste Call of Duty draaide op id Tech 3, het tweede deel draaide op een door Infinity Ward versleutelde versie van die techniek. Voor Call of Duty 4: Modern Warfare is de engine grondig aangepakt en volledig verbouwd. Vanaf die game zijn er twee versies van de engine in omloop.

De ene vertakking wordt ontwikkeld door Treyarch en is gebruikt voor Call of Duty: World at War, James Bond: Quantum of Solace en Call of Duty: Black Ops. Infinity Ward heeft de MW-engine ook zelf verder verbeterd voor Modern Warfare 2 en nu wederom voor het derde deel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou