Engine Alien vs. Predator werkt op NGP | Gamer.nl

Engine Alien vs. Predator werkt op NGP | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Rebellion heeft een demo van een multiplayer-shooter voor NGP ontwikkeld, nadat er eerst aanpa ingen zijn verricht aan de engine. De studio is erg te spreken over het apparaat, vertelt CEO Jason Kingsley. "Onze techniek, design en art teams hebben geweldig werk verricht met Sony's nieuwe handheld. We zijn er in geslaagd om onze engine werkend te krijgen en het zag er al snel erg goed uit."

Het is niet voor het eerst dat een ontwikkelaar positief reageert op Sony's NGP. Vorige week liet een ontwikkelaar aan het Britse Eurogamer weten dat het apparaat een "droom" is om games voor te maken. Onder andere het ontwikkelen voor PlayStation 3 en NGP tegelijk schijnt aanzienlijk eenvoudiger te zijn. Hoewel de twee apparaten technisch anders in elkaar steken, zorgt de ontwikkelsoftware ervoor dat niet alle code eerst herschreven hoeft te worden. Dit zou ontwikkelaars maanden tijd schelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou