Nadat Davilex eerder deze week haar games-ontwikkeld divisie opdoekte is het nu de beurt aan Rage Software om nagenoeg hetzelfde te doen. Men heeft namelijk 77 mensen ontslagen bij het onderdeel van het bedrijf dat onder andere verantwoordelijk was voor het succesvolle David Beckham Soccer.

De toekomst van de overige 85 medewerkers hangt nog af van de verkoop van de spellen die men momenteel in ontwikkeling heeft aan een andere uitgever of ontwikkelaar waaronder Lamborghini en Andy Mc.Nab Team SAS.The software company that makes the David Beckham Soccer Game has collapsed, with the loss of 77 jobs.

Receivers have been appointed by Liverpool-based computer game firm Rage Software, ending hopes that a rescue package could be put together.

The Liverpool-based firm is now likely to be broken up, and any new games it is working on sold off.

The future of the remaining 85 staff will depend on the sale of the intellectual property rights of games currently in development. Lees het volledige artikel dat de BBC heeft opgesteld over de financiële situatie van de Liverpoolse spelontwikkelaar hier. Hoewel het bedrijf nog niet officieel failliet is, is er met het afstoten van bijna de helft van de ontwikkelaars al niet veel meer over van het bedrijf. Want de vraag is of er nog bedrijven zijn die veel geld willen neerleggen voor de meestal niet al te originele spelconcepten waarmee Rage op de proppen komt. Met dank aan Th@_M@ster die dit nieuwtje ook wist te vinden.