Slecht nieuws voor Nintendo, want zoals het er naar uit ziet heeft de Engelse detailhandel de hoop in de GameCube spelconsole verloren. Verschillende grote ketens hebben de prijs van de console, de games en randapparatuur namelijk drastisch verlaagd. Het lijkt erop dat men van de huidige voorraad af wil om vervolgens de verdere verkoop van de GameCube, games en randapparatuur stop te zetten.

Zo is bij de Engelse retailer Argos de prijs van de GameCube van £79.99 gereduceerd tot slechts £39.99. Mario Kart: Double Dash gaat zelfs voor slechts £9.99 over de toonbank. Ook Index en een aantal filialen van Woolworths hebben prijzen laten zakken.

Hopelijk zet deze ontwikkeling zich niet voort, want het zou enorm jammer zijn wanneer Nintendo hetzelfde lot als Sega staat te wachten. Met titels als Tales of Symphonia, Metroid Prime: Echoes en Paper Mario heeft de GameCube een prima line-up gehad dit eindejaar, maar de consument is blijkbaar nog steeds niet overtuigd van de kwaliteit van Nintendo's console.