Waarschijnlijk zegt de naam van deze game je he-le-maal niets, en dat is eigenlijk niet meer dan logisch. Het spel wordt ontwikkeld door vier mensen, een stel vrienden die de ontwikkelstudio Frictional Games hebben opgericht. Deze mensen vonden, zoals zoveel mensen, dat er wel eens nieuwe adventure game bij mocht komen. Daarom zijn ze nu de in episodes opgedeelde game Penumbra Overture aan het ontwikkelen. Dit is een beetje creepy first person adventuregame. Ze besloten alles zelf te maken, van de physics engine, 3D engine tot en met artwork.

In het spel zijn physics van uitzonderlijk belang. Een luik opendraaien zal echt gedraaid moeten worden door de muis rondjes te laten draaien. Is dit luik afgesloten door een stuk ijs? Zoek ergens een steen en sla het ijs kapot. Op deze manier zullen de physics zowel je vriend als vijand zijn.

Van het spel is eerder deze week een Duitse demo verschenen die menig speler ervan aangenaam verrast heeft. Gelukkig is er voor de mensen die niet zo van Sauerkraut und Bratwurst houden nu ook de Engelse demo. Deze is hier te downloaden. Ook deze is, net als de Duitse versie van de demo waar we eerder deze week over berichtten, ongeveer 130MB. Een interview met de vier vrienden die het spel in hun huiskamer ontwikkelen, staat op Eurogamer. Wat ook zeer aangenaam is, is dat het spel voor een mooie prijs van $19,99 over de toonbank zal gaan. Een spel dat zeker de moeite waard lijkt dus!