Electronic Arts heeft een indrukwekkend en vooral informatief filmpje vrijgegeven van haar nieuwse RTS, The Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth. Dit spel wordt ontwikkeld door het voormalige Westwood Studios en zou de sfeer van de gigantische veldslagen uit de film in gamevorm om moeten zetten.

In het filmpje, de eerste in een reeks van gelijksoortige filmpje, gaat Mark Skaggs, Executive Producer van het spel, in op een uniek aspect van het spel. De eenheden zullen namelijk emoties vertonen. Zo zien we hoe een Olifaunt vlam vat en vervolgens op hol staat, hoe Treabeard door Orcs in de fik gezet wordt en vervolgens naar het water toe rent om zich te blussen om daarna woedend de aanval op de Orcs te openen.

Het meest indrukwekkend is misschien wel het gedrag van de eenheden die je zelf controleert. Deze zullen namelijk terug deinzen wanneer gevaarlijke tegenstanders op hun af komen. Wanneer ze oog in oog staan met de tegenstander zullen ze deze proberen op te jutten en wanneer ze de tegenstander neergesabeld hebben, zulle ze hun vreugde duidelijk uiten.

Het klinkt nu allemaal misschien niet zo indrukwekkend, maar in het filmpje laat men erg goed de verschillen zien en het uiteindelijke resultaat is een stuk levendiger dan zo het er in de klassieke RTS aan toe gaat. Het filmpje is een twee resoluties verkrijgbaar en de filesize varieert van 88 MB tot 166 MB. Downloaden doe je bij 3D Gamers.