In de game zouden er onder andere nummers zijn verwerkt van artiesten als Kanye West, DMX en Lil Wayne waarvoor geen rechten zijn afgedragen. EMI zegt de gamemakers gesommeerd te hebben om alsnog royalties te af te dragen voor de nummers, maar dit werd volgens de platenmaatschappij door 4mm en Terminal Reality genegeerd.

Het betreft 54 nummers waar EMI zegt deels de rechten van te hebben. Muzieknummers hebben vaak meerdere rechthebbenden, mogelijk heeft 4mm Games en Terminal Reality dit niet volledig afgevangen. Zo heeft EMI de rechten op het nummer Harder Better Faster Stronger van Daft Punk, waarvan een deel gebruikt is in het nummer Stronger van Kanye West. Het nummer This is Why I'm Hot van MIMS heeft 16 schrijvers en EMI zegt er 16 procent eigenaar van te zijn.

EMI eist 150 duizend dollar voor elk nummer dat onrechtmatig is gebruikt in de karaokegame uit 2010. Het totaalbedrag komt daarmee op 8,1 miljoen dollar (ongeveer 6,1 miljoen euro). Bovendien eist EMI een deel van de nettowinst.