Embracer koopt Middle-earth Enterprises, Limited Run en meer op

Embracer koopt Middle-earth Enterprises, Limited Run en meer op

Embracer Group heeft diverse bedrijven opgekocht, waaronder Middle-earth Enterprises en Limited Run Games.

Middle-earth Enterprises is de eigenaar van al het werk rondom The Lords of the Rings en The Hobbit, behalve de boeken zelf. Het gaat dus onder andere om films,  games, bordspellen en alle andere vormen van merchandise. In het persbericht noemt het bedrijf onder andere de aankomende Amazon-serie The Lord of the Rings: Rings of Power, de in 2024 geplande geanimeerde film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim en de mobiele EA-game The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.

De aankoop van Middle-earth Enterprises betekent niet dat bestaande deals met andere bedrijven rondom de IP verloren gaan. Middle-earth Enterprises 'verhuurt' de licentie aan diverse bedrijven en het is waarschijnlijk dat het bedrijf dat onder Embracer Group blijft doen. Zo kunnen de bovenstaande series, films en games blijven bestaan en blijft ook het aankomende The Lord of the Rings: Gollum in ontwikkeling.

Wat Embracer betreft moet er in de toekomst alleen maar meer materiaal gemaakt worden gebaseerd op de IP. Zo geeft het bedrijf als voorbeeld films gebaseerd "op iconische personages zoals Gandalf, Gollum, Aragorn, Galadriel, Eowyn en andere personages uit het werk van J.R.R. Tolkien. Daarnaast willen we via merchandise en andere ervaringen nieuwe mogelijkheden bieden voor fans om deze fictieve wereld te verkennen."

Naast Middle-earth Enterprices heeft Embracer Group nog meer bedrijven opgekocht. Zo is het ook eigenaar van Limited Run Games, het bedrijf dat digitale games fysiek uitbrengt in gelimiteerde oplage. Andere gekochte bedrijven zijn Bitwave Games, accessoiresmaker Gioteck, Singtrix, de Japanse ontwikkelaar Tatsujin (Truxton, Snow Bros en Flying Shark), Tuxedo Labs (Teardown) en Tripwire Interactive (Maneater, Killing Floor). Ook heeft Embracer de dochteronderneming Embracer Freemode opgericht, een label dat zich onder andere richt op retro gaming en waar diverse van bovengenoemde ontwikkelaars onder gaan vallen.

Embracer Group heeft tien overkoepelende uitgevers in handen, waaronder Koch Media, Deep Silver, THQ Nordic, Saber Interactive en Gearbox Software. Daaronder vallen meer dan honderd ontwikkelstudio's. Het bedrijf staat er bekend om allerlei kleine tot middelgrote studio's over te nemen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf onder andere Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal, 3D Realms, Flying Wild Hog, comicuitgever Dark Horse, The Gearbox Entertainment Company, Zen Studios, Slipgate Ironworks, CrazyLabs, Aspyr Media en Ghost Ship Games opgekocht. Het Public Investment Fund (PIF) van Saudi-Arabië is de op een na grootste aandeelhouder van Embracer Group.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nog meer meuk gebaseerd op Tolkien's werk. Waarlijk, Hollywood en misschien heel het Westen is creatief failliet. Laat de Legendarium toch met rust en ga op zoek naar nieuw talent.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Emvracer group blijft maar kopen, maar koopt sony bungie moet het goed gekeurd worden vind hrt maar aoart verhaal vooral hie groot embracer al is.

0
test

@hulstpower Ik wilde het al niet zeggen / vragen, moet deze aankopen niet beoordeeld worden?

0
test

@Linksquest deze kennelijk niet, die van bungie wel en insomniac en de andere studios van sony weer niet. Ik vraag me echt af wanneer wel en wanneer niet. Ik snap zenimax en abk maar embracer koopt veel en is echt heel groot nu wanneer komt er een moment dat door de molen gaan van worden jullie niet te groot nu, zelfde als tencent heeft ook overal een vinger in.

0

Aanbevolen voor jou