Nieuws

Embracer hint naar Dead Island 2-release voor april 2023

Game werd al in 2014 aangekondigd

Geschreven door Michel Musters op
Embracer, het moederbedrijf van uitgever Deel Silver, hint er naar dat Dead Island wel eens voor april 2023 uit kan komen.

Dat deed het bedrijf tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. Er gaan de laatste tijd steeds vaker geruchten over de status van de game en het bedrijf geeft aan dat het spel nog altijd in ontwikkeling is. "Het is zeker nog (in leven), en ik verwacht dat de game komend fiscale jaar uitkomt", zo liet de presentator weten. Dat fiscale jaar loopt eind maart 2023 af.

Embracer CEO Lars Wingefors reageerde daar weer op met de opmerking dat hij verder nog niets over Dead Island 2 kan zeggen. "We hebben net echter gepraat over één onaangekondigde AAA-game... en jij denkt dat dat Dead Island 2 is, dus ik kan daar verder niets over zeggen." Lachend vervolgde hij: "Maar ik kijk uit naar onaangekondigde games."

Hoewel het nog geen bevestiging is van een precieze releasedatum of -periode, lijkt het bedrijf dus te hinten naar een aanstaande aankondiging rondom de langverwachte game. 

Journalist en insider Tom Henderson claimde afgelopen week te hebben gepraat met mensen die nauw bij de ontwikkeling van het spel betrokken zijn. Dambuster Studios zou nog altijd aan het spel werken. "Het spel zou aardig lopen en binnenkort opnieuw onthuld kunnen worden middels een gameplaytrailer." Volgens Henderson zou de game wel eens in het vierde kwartaal van dit jaar uit kunnen komen, al sluit hij een release volgend jaar ook niet uit. 

Dead Island 2 werd in 2014 aangekondigd, maar werd daarna verschillende keren uitgesteld en is inmiddels al jaren niet getoond. De game werd eerst ontwikkeld door Yager Development, daarna nam Sumo Digital het over. Uiteindelijk werd Dambuster op de ontwikkeling gezet.

Dit artikel delen:

Lees meer

De MyGM-modus uit WWE 2K22 uitgelicht Tijdelijk Shrouded Islands-avontuur nu speelbaar in Sea of Thieves
1

Reacties op: Embracer hint naar Dead Island 2-release voor april 2023

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • gimbal2

    • 18 februari 2022 16:32
    Ik ben er wel klaar voor. Zo goed als Dying Light is, een zombie smash game zonder dat parkour gedoe daar ben ik momenteel aan toe. Ik beschouw Dead Island als de meer "chill" versie. Lekker rondbanjeren, zombies op creatieve manieren afmaken, geen haast.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.