'Embracer heeft Tomb Raider-franchise voor 600 miljoen dollar aan Amazon geleased'

'Embracer heeft Tomb Raider-franchise voor 600 miljoen dollar aan Amazon geleased'

Embracer Group zou de Tomb Raider-franchise voor ongeveer 600 miljoen dollar aan Amazon hebben geleased.

Dat wordt geclaimd in een artikel van Fellowship of Fans. Embracer Group heeft Middle-earth Enterprises eerder al gekocht, het bedrijf dat de rechten over The Lord of the Rings-producties least. Warner Bros., dat verantwoordelijk was voor de The Lord of the Rings- en The Hobbit-trilogieën, zou van de franchise afgehaald worden.

In datzelfde artikel wordt Tomb Raider aangehaald. Ook van die franchise is Embracer de eigenaar - vorig jaar nam men de rechten over van Square Enix, net als ontwikkelaar Crystal Dynamics. Eerder bleek al dat Amazon Games de nieuwe Tomb Raider-game die bij die studio in ontwikkeling is gaat uitgeven, en nu is dus duidelijk waarom: volgens de website zou Amazon 600 miljoen dollar hebben betaald aan Embracer om de franchise te leasen.

Dat verklaart ook waarom onlangs het bericht naar buiten kwam dat Amazon werkt aan een nieuwe Tomb Raider-serie en -film. De serie zou gemaakt worden door Fleabag-bedenker Phoebe Waller-Bridge.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben dan benieuwd wat Amazon hiermee gaat doen en of het dan exclusief wordt voor hun streaming platform of dat het nog gewoon gaat uitkomen voor PS en XBox.

0
test

Embracer group heeft de Tomb Raider IP geleased aan Amazon niet verkocht.

0

Aanbevolen voor jou